8. helmikuuta 2014

Vichyvohvelit


Heippaa! Nyt ne ylppärit sitten alkoivat, eilen oli nimittäin äidinkielen tekstitaito. Jäi vähän outo fiilis kokeesta, joka oli muuten täynnä ihmeellisiä monitulkintaisia sovellustehtäviä. Kirjoitin huonoimmat vastaustekstini ikinä, ja harmittaa sikana, jos äikästä napsahtaa magna tai huonompi. Alustavia pisteitä ja yo-esseekoetta siis vain odotellen... (Edit: Ne olivatkin parhaimmat tekstitaitovastaukseni ikinä - 5/6, 6/6 ja 5/6. Ohhoh ja hups.)

Paistelin tässä yhtenä aamuna vohveleita, joihin laitoin vichy-vettä. Se saa leivinjauheen kanssa taikinassa aikaan kohoamisilmiön, ja taikina on sellasta kivan paksua ja kuohkeaa. Päälle heittelin klementiinejä, mustikoita, vaniljajäätelöä ja vaahterasiirappia. Smakade jättegott!


1 dl vichy-vettä
3 dl maitoa
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
50g voita


1. Sekoita kulhossa vichy, maito ja kananmunat.
2. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe esim. lasissa sekaisin. Lisää nesteeseen ja sekoita. Lisää myös sokeri ja suola sekä sulatettu voi. Anna jauhojen turvota noin 20 minuuttia.
3. Paista vohvelit kuumalla vohveliraudalla.

©2014 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

osaatko sanoo, et miten nää onnistuu gluteenittomina, jos korvais vehnäjauhon gluteenittomalla jauhoseoksella, jääkö taikina vohvelirautaan pahasti kii?

Taikakaulin kirjoitti...

Kysyin keliaakikko-ystävältäni, ja hän sanoi onnistuneensa todella hyvin vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Ei jäänyt rautaan ollenkaan kiinni. :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi! löysin sun blogin kun googlettelin enkun kuuntelusta :D Löysin postauksen jossa kerroit, että sai 40/90 enkun kuuntelusta syksyllä! Mulla on nyt alustavasti tulossa samat pisteet enkusta, mut olis vaan kiinnostava tietää et meniks sun kirjalliset hyvin ja saitko A:n? :) Mitä harjottelit eniten enkkuun? vähän pelottaa maaliskuun koitos :|

Taikakaulin kirjoitti...

Moikka! Kuuntelun alustavat pisteeni olivat tosiaan 40/90, mutta ytl:ssä ne nousivat 43/90. Kirjallinen osio, etenkin aine (82/99p.), meni paremmin, ja kirjallisen yhteispisteet olivat 144. Yhteensä pisteitä kertyi 187 ja B:n sain :)

Luin kurssikirjat kertaalleen läpi. Veikkaisin, että eniten apua oli englanninkielisen romaanin lukemisesta (mulla melko helppolukuinen Eat Pray Love) sekä vanhojen yo-vihkojen tekemisestä. Mua pelotti ihan hirveesti enkun yo, mutta ei auttanut kuin mennä saliin, tehdä parhaansa ja toivoa parasta. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...