30. toukokuuta 2011

Lehmäkakku MansikkiTällainen matkasi mukanamme pikkuserkkujeni äidin synttäreille. Inspiraation puutteessa laitoin täytteeksi mansikkamoussen ja sitruunamöhnän (Sitruuna-mansikkamousse). Lemon Curdin ollessa maitoa sisältävä tuote turvauduin Lime&Lemon -marmeladiin, kun kakusta pyydettiin täysin laktoositonta. Hieman jotenkin kitkerää tuo marmeladi kuitenkin on, joten mikäli vain voit käyttää sitruunatahnaa (Lemon Curd, valmistaja Mac Kays) niin käytä. Tätä kakkua väsäilin normaaliin tapaan vielä puoli yhden aikaan yöllä, ihan hauska siitä tuli. Voin sen vain sanoa, että marsipaanin mustaksi värjäämisen sijaan käytä Kick-lakritsipatukoita. Jotain työläimmistä vaiheista oli ehdottomasti marsipaanin mustaksi värjääminen. Siinä kestää ainakin 20 minuuttia. Myös hännäntupsun ja "ruohon" puristaminen valkosipulinpuristimella on tosi rankkaa hommaa - seuraavana päivänä kädet on h e l l ä n ä.

Tarvitset:

6 kananmunan Nopea kakkupohja

kostutukseen:
1 1/2 dl appelsiini tuoremehua

täytteeseen:

pintaan:

koristeluun:
750g marsipaania/sokerimassaa (minulla 2/3 sokerimassaa, 1/3 marsipaania)
+ vajaa 100g sokerimassaa
mustaa elintarvikeväriä (esim. Wilton)
vihreää elintarvikeväriä (esim. Wilton)


1. Valmista Nopea kakkupohja ohjeen mukaan. Ohje on 4 munan kakulle, mutta klikkaamalla reseptiin löydät sovellusohjeen 6:lle.
2. Halkaise kakku kolmeen ja kostuta appelsiinimehulla.
3. Valmista Sitruuna-mansikkamousse.
4. Valmista Sokerikreemi ja sivele kerros kreemiä kakun pintaan.
5. Työstä marsipaani ja/tai sokerimassa (750g) Kuorruttaminen marsipaanilla/sokerimassalla -ohjeen mukaan. Päällystä kakku valkoiseksi. Leikkaa reunoilta ylimääräiset marsipaani-/sokerimassareunat ja muotoile niistä pitkänomainen häntä. Asettele kakun viereen.


6. Värjää osa massasta mustaksi, täältä löytyy apua värjäämiseen. Kauli tomusokeroidulla alustalla ja ota täpläkuvioita hauskoilla piparimuoteilla. Laita täplän toiselle puolelle pikeeriä tai sokerikuorrutetta ja paina kakkua vastan. Pursota valkosipulipuristimella mustastamassasta häntä.
7. Värjää vajaa 100g massaa vihreäksi, osviittaa värjäämiseen täältä. Laita aina pieni köntti kerrallaan vihreää massaa valkosipulinpuristimeen ja pursota "ruohoa".

 VINKKI Hauskoja täpliä saat otettua Aalto-maljakko -piparkakkumuotilla. Sain sellaisen mummulta viime jouluna :)


©2011 • Taikakaulin

7 kommenttia:

Hönttä kirjoitti...

Tosi hieno!!

Krike kirjoitti...

Hei kiitosta! :)

Miau kirjoitti...

Vähän tää on oikeesti hieno ::D

Krike kirjoitti...

Kiitänn :D

Jenni kirjoitti...

Just hauska idea! Mä voisin tehdä tällä idealla kakun ens kesänä, kun mun kummitäti perheineen tulee taas kylään, niillä on maitolehmiä aika paljon... ootko muuten huomannu, että toi piparimuotti näyttää Elviksen päältä, esimerkiksi tossa toiseksi ylimmäisessä kuvassa ylävasemmalla on toi täplä niin päin, että Elvishän se siellä :D leuka, nenä, korkeet etu- ja takahukset :D kaveri ton hoksas ja joku joulu sitten tehtiin tolla muotilla pipareita ja pitihän niitä sitten Elviksiksi koristella :DD
Mä oon muuten sun teksteistä useammankin kerran lukenut, että ainakin jossain vaiheessa käytät wiltonin vaniljanmakuisia elintarvikevärejä, mutta myydäänkö niitä vielä jossain? mulla ei oo kun wilton pastavärejä, eikä niissä mun mielestä mitään vaniljaa oo :O kiinnostais kokeilla :)

Jenni kirjoitti...

*siis korkeet etu- ja takahIukset

Krike kirjoitti...

Moikka, Jenni, ja kiiitos! Ihan totta joo, Elvishän se siinä ;) voiskin tehdä Elvis-pipareita! Hm, mullakin on kyllä ihan vaan Wiltonin pastavärejä, sellasia purkissa olevia geelimäisiä. Musta tuntuu, että toi vaniljan maku on ollut jotain mun oman makuanalyysin tulosta, en tosin muista, oliko Wiltonin kuorrutussetin väreissä jokin maku..