3. toukokuuta 2011

Feta-pinaattipiirakka
Ihanaa kun on kevät! Täällä etelässä oli viikko sitten huhtikuun lopulla siis jo tosi lämpimä ilmoja. Elohopea kohosi melkein 21 °C ja auringossa tuli makoiltua. Mutta kevään ihanuudesta huolimatta koulussa on kauhea kiire. Nyt kun on ysiluokan kevät, on kaikkea ihme säätöä. Mieluummin istuisin vaan pikapikaa opiskelemassa vikat jutut ja sitten vaan POIS tuolta koulusta. Tänään olinkin lukiossa musiikkilinjan pääsykokeissa. Jännitti aikas paljon ja sen takia en muistakaan oikein, miten soitto soi ja laulu raikas. Toivottavasti hyvin (tai edes kohtalaisesti), 16.6. selviää, pääsinkö musalinjalle vai en.

Ai niin! Muistanhan minä sen, että akustinen piano oli ihan karsee, vaikka Yamaha olikin. Ikinä en oo soittanut niin huonolla pianolla. Teki pahaa ottaa ääntä pianosta ekaksi vain viulua virittäessä, kun resonoi aika pahasti rumpujen kanssa. Myöskin ihan sama soittiko pedalilla vai ei, kun sellanen turha muoviläpyskä se siinä pianossa oli. Kädet ovat särkeneet tosi inhottavasti viimesen viikon ja syynä siihen musisoiminen sekä marsipaaninvärjäys ja -vaivaus. Mutta nyt leivonta-asioihin! Tällaista piirakkaa tuli äitin ja iskän synttäreille tehtyä huhtikuun puolessavälissä. Voin sanoa, että oli todella hyvää!
Tarvitset:

1 pss perunamuussijauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1/2 prk maitorahkaa
50g margariinia / voita


täytteeseen:

1 dl turkkilaista jogurttia
3 kananmunaa 
noin 200g pakastepinaattia
1 pkt fetaa/salaattijuustoa (á 150g)
pippuria
suolaa

pinnalle:

kirsikkatomaatteja
juustoraastetta


1.  Valmista pohja. Sekoita perunamuussijauhe sellaisenaan maitorahkan sekaan vehnäjauhon kanssa. Vaivaa tasaiseksi. Lisää sulatettu rasva ja sekoita massaksi. Voitele piirasvuoka ja painele taikina reunoille.
2. Sulata pinaatti, mikäli se sinulla oli pakastesellaista. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada piiraspohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle vielä fetaa sekä juustoraastetta. Puolita kirsikkatomaatteja ja lado hauskasti reunoille. Paista 225 °C, kunnes pinta nätin rusehtava.


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: