29. toukokuuta 2011

Nopea kakkupohja


Tämä on periaatteessa samanlainen kuin Tavallinen kakkupohja, mutta taikinan teko hoituu huomattavasti nopeammin. Desimittoja sun muita kapistuksia ei tarvita, ainoastaan kolme samankokoista lasia. Voit soveltaa tätä aina yhden munan kuin 10 munan kakkuihin. Heleppoa.

Tarvitset:

esim. 4 kananmunaa
sokeria
jauhoja (vehnäjauhoja 1/2, perunajauhoja 1/2)
leivinjauhetta (n. 1/2 tl kananmunaa kohti)


1. Ota esille kolme samankokoista lasia. Riko yhteen kananmunat ja mittaa toiseen samalle korkuudelle sokeri. Kolmanteen mittaa vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe samalle korkuudelle kuin aiemmissa on kananmunat ja sokeri. Sekoita kuiva-aineet lasissa huolellisesti.


2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet paari kertaa kevyesti pyöräytellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista sitten 200 °C 35-45 minuuttia riippuen taikinan suuruudesta. Yhden kananmunan kakku tietenkin vähemmän kuin kymmenen munan.



VINKKI Otettuasi kakkupohjan juuri uunista tipauta se 20cm korkeudelta lattialle. Tämä ehkäisee lässähtämistä.

©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: