29. toukokuuta 2011

Sitruuna-mansikkamousse


Tämä mousse sopii hyvin täytekakun väliin. Itse moussessa ei varsinaisesti ole sitruunaa, sillä sitruunan aromi tulee täytekerroksen alle siveltävästä lime-sitruunamarmeladista, jota ainakin MacKays valmistaa. Myös Lemon Curd sopii tähän ja se onkin paljon parempi vaihtoehto, sillä sitruunamarmeladi on hurjan kitkerää!

Tarvitset:

6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa (laktoositonta)
1 prk maitorahkaa (laktoositonta)
5 tl vaniljasokeria
300g mansikoita
1/2 dl vettä
2 sitruunan kuori
1/2 prk Lime-Lemon marmeladia / Lemon Curdia
3 tl vaniljasokeria


1. Laita liivatteet likoamaan.
2. Vaahdota kerma. Lisää vaniljasokeri, maitorahka plus mansikat ja vispaa sitten sekaisin. Sulata liivatteet 1/2 dl kiehuvaa vettä ja sekoita ohuena nauhana täytteeseen. Anna täytteen vain olla sitruunamössön teon ajan.


2. Pese ja kuivaa sitruunat. Raasta raastimen pienimmällä terällä hienoksi raasteeksi. Riko marmeladin rakenne sauvasekoittimella ja lisää sitruunan kuoriraaste sekä vaniljasokeri sekaan.


3. Levitä kostutetulle kakkupohjalle ensin sitruunamömmöä, sen päälle täytettä.



©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: