20. toukokuuta 2011

Chocolate Chip Cookies


 

Chocolate Chip Cookies eli suklaakeksit Jenkkilän tapaan. Näitä päätin tehdä parhaalle viulunsoitonopettajalleni, joka on minua jo öööö noin kymmenen vuotta opettanut. Tänään oli viulistien konsertti ja nyt väsyttää ihan hirveesti. Vasta jälkeen päin rupesin miettimään, että toivottavasti ei ole saajalla laktoosi-intoleranssia tai keliakiaa. Esimerkiksi maitoa nämä keksit sisältävät suklaan muodossa. Löysin ohjeen joltain tosi alkeellisen näköiseltä nettisivulta enkä sen takia sitä mitenkään mieleen painanut selaillessani kymmeniä keksiohjeita.


Tarvitset:
n. 14 kpl

200g tummaa suklaata
65g kylmää voita (tai margariinia)
2 kananmunaa
2 dl fariinisokeria (tavallinenkin kyllä käy)
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria


1. Sulata puolet suklaasta (100g) mikrossa välillä sekoitellen. Kun suklaa on sulaa, nosta voi tai margariini sekaan ja anna sulaa sekaan. Sekoita. Lisää (fariini)sokeri ja sekoita tasaiseksi.
2. Seos on voin kylmän ominaisuuden takia tarpeeksi jäähtynyt, joten lisää kananmunat ja vaahdota sähkövatkaimella todella kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuiva-aineet ja vaniljasokeri keskenään ja lisää pariin kertaan pyöräytellen vaahtoon. Rouhi loput suklaasta (100g) muruiksi ja lisää vaahtoon pariin kertaan sekoitellen.
4. Nostele pellille 9 nokaretta. Paista 175 °C noin 10-20 minuuttia.



©2011 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Pikkuleipuri kirjoitti...

Onpas hauskoja ohjeita sun blogissasi! En olekaan ennen käynyt täällä, mutta nyt pitäiskin pistää tavaksi :)

Krike kirjoitti...

Kiitos, kiva jos tykkäät :)