10. toukokuuta 2011

Basistin musakakku 


Tällaisen kakun taioin siskoparhaani synttäreille. Sisko on soittanut viulua ja pianoa, mutta tällä hetkellä voiton on vienyt basso, sähköbasso siis. Pohdin eräänä täysin normaalista poikkeamattomana sunnuntaina kakun aihetta ja tattadaa - sitten keksin. Koskettimet kakun yli ja bassonkuvioita, jee :) Muistin juuri silloin, että sisko osti viime joulun alla bassopiparkakkumuotin, ja se olikin täydellisen kokoinen tähän pieneen 15 cm halkaisijan kakkuun.

Ison (22-26 cm halkaisijan kakun) saat kertomalla ainekset 2:lla. Bassomuotti on muistaakseni Confetista ja Städter on valmistajan nimi. Musta elintarvikeväri on myös Confetista ja Wiltonin pastaväri siis kyseessä.

Onnea paljon vielä siskolle tätäkin kautta, vaikkakin vähän myöhässä! Ja kiitos, kun viitsit kuvata tekovaiheita. Oli tosi iso apu!

Tarvitset:

1 Tavallinen täytekakkupohja

kostutukseen:

1/2 dl maitoa
1 tl kaakaojuomajauhetta 

täytteeseen:

1 satsi Daim-suklaakermaa

marsipaanin alle:

1 satsi Voikreemiä 


kuorrutukseen:

n. 280g marsipaania/sokerimassaa
pun, kelt, vihr, sin elintarvikeväriä

koristeluun:

n. 100g sokerimassaa 
mustaa elintarvikeväriä/pastaväriä
sokerikuorrutetta


1. Valmista Tavallinen täytekakkupohja.
2. Sekoita kostutuksen ainekset keskenään ja kostuta kakkupohjat.
3. Valmista Daim-suklaakerma ja täytä kakku. Anna jähmettyä jääkaapissa tunti-kaks.
4. Valmista Voikreemi ja sivele kakun pinta sillä.
5. Jaa kuorrutuksen marsipaani 5 osaan. Värjää 1. köntti vihreäksi, toinen keltaiseksi, kolmas siniseksi, neljäs punaiseksi ja viides lilaksi (lila = sininen + punainen). Muotoile huolellisesti värjätyt köntit pitkulanomaisiksi, keskeltä paksummiksi pötköiksi ja asettele tiiviisti tomusokeroidulle alustalle. Painele "saumakohdat" (missä kaksi eri väriä ovat vierekkäin) nipistysotteella kiinni toisiinsa. Toista muutoin samalla tavoin, kuin Kuorruttaminen marsipaanilla/sokerimassalla -ohjeen mukaan.

 


 

6. Koristele. Muotoile sokerimassata (ihan valkoisenaan) tomusokeroidulla alustalla suorakulmio köntti ja kauli pitkulanomaiseksi. Leikkaa veitsellä täsmälleen suorakulmioksi ja siirrä kakun päälle. Värjää osa sokerimassasta mustaksi ja leikkaa mustat koskettimet sekä basso-kuviot. Liimaa sokerikuorrutteella kiinni.

Kosketinten pohja

Tee koskettimien välit tikulla, kiinnita mustat koskettimet

Työstä musta massa, ota kuviot

G-avain

Operaatio bassonliimaus

Muistathan, että pianossa koskettimilla on tietty järjestys. Valkoiset ovat tasaisesti. Mustat koskettimet ovat kahden valkoisen koskettimen päällä, siinä molempien päällä puoliksi. Mustia koskettimia on pianossa seuraavasti: kaksi mustaa - tyhjä - kolme mustaa - tyhjä - kaksi mustaa - tyhjä - kolme mustaa jne.

VINKKI Pianon koskettimet sekä bassot voi yhtä hyvin tehdä Kick -lakritsipatukoista. Lämmittelet patukat käsissäsi, pyörittelet palloksi, kaulit levyksi ja leikkaat kuin mitä tahansa koristelumassaa. Menekki on arviolta noin 4-5 patukkaa.

Terveisiä tässä lähettävät juuri talvihoitopaikasta palautuneet kanivelikultamme. Iskän eläinallergian takia ne asuvat talvet aina talvihoitopaikassa, kesät pihallamme häkissä. Poitsut ovat jo jonkin ikäisiä, sain omani, Tipsun (kirjava), yhdeksäntenä synttäripäivänäni lahjaksi pikkuserkuiltani (kiitos!) ja minun puppelini veljen sai omistukseensa siskoni. Tosin nyt siskoni kani, Tupsu, on minulla huostassa :D©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: