2. kesäkuuta 2011

Kaura-pähkinävuokaleipä


Maalaisleivän yhteydessä mainitsin ohimennen tästä kauravuokaleivästä. Tosiaan äitienpäivää edeltävänä päivänä pohdin, teenkö maalaisleivän vai tämän. Silloin päädyin maalaisleipään, mutta tämä kauraleipä jäi kaihertamaan mieltä ja pitihän sen nyt sitten toteuttaa. :D

Tarvitset:

1 1/2 dl paksua jogurttia
1 dl maitoa
25g tuorehiivaa (kuivahiivaa pakkauksen mukaisesti)
1 rkl siirappia (minulla vaahterasiirappia)
3 tl suolaa
1 tl jauhettua/murskattua anista
2 dl kauraleseitä/-hiutaleita
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl cashewpähkinöitä


1. Sekoita jogurtti ja maito. Lämmitä mikronkestävässä kulhossa kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva ja sekoita tasaiseksi. Lisää siirappi ja suola, sekoita. Lisää anis.
2. Mittaa kauraleseet sekä vehnäjauhot ja lisää taikinaan koko ajan sekoittellen. Lisää öljy ja pyöräytä ympäri.
3. Murskaa pekaanipähkinät ja cashewpähkinät morttelissa ja lisää taikinaan. Anna taikinan kohota peitettynä 45 minuuttia.
4. Voitele uunivuoka margariinila/voilla ja voit halutessasi jauhottaa kaurahiutaleilla/-leseillä. Kaada/nosta taikina vuokaan ja anna kohoa vielä uunin lämpeämisen ajan (ei pikalämmitys!) lämpimässä paikassa. Paista sitten 200 °C uunissa 30-45 minuuttia. Siis kunnes leipä on nätin ruskea.



Muistathan, että mortteli on sama asia kuin huhmare.

Peeäs Jos jauhotat vuoan kaurahiutaleilla/-lastuilla, varaudu lukuisiin siivoustoimenpiteisiin: ne varisevat leivästä pikku hiljaa pois. Eivät kokonaan tai kaikki, mutta osa. :D


Kaurapanssari

©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: