21. kesäkuuta 2011

Mustikka-valkosuklaatäyte



Keksin varmaan jossain huhtikuun puolessa välissä, että mun synttärikakkuun tulee just tällanen täyte. Eihän siinä ollut sitten enää muuta kuin reseptin kirjoittaminen ja tietty toteutus. Valkosuklaa menee kermavaahtoon lisätessä todella helposti rakeiseksi ja niin kävi mullakin. Sitä pitäis jaksaa jäähdyttää kylmässä vesihauteessa 5-10 minuuttia, eikä kaataa suoraan tulisen kuumaa suklaata vaahtoon. Onneksi rakeisuus ei mitenkään tuntunut valmiissa kakussa ja oli hyvää!

Tarvitset kerroskakkuun, jonka halkaisijat 24 cm ja 15 cm:

3 liivatelehteä
1/2 dl vettä (tai muuta nestettä johon liivatteet sulatat)
4 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 pkt Mascarponejuustoa (oisko 200g tai 250g, ei niin suurta väliä)
300g valkosuklaata
3 dl (pakaste)mustikoita


*********************

Tarvitset yhteen 24-26 cm halkaisijan kakkuun:


3 liivatelehteä
1/2 dl vettä
2 1/2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 pkt Mascarponejuustoa
200g valkosuklaata
2 1/2 dl (pakaste)mustikoita

********************* 

Tarvitset yhteen 15-20 cm halkaisijan kakkuun:


2 liivatelehteä
1/4 dl vettä
1 dl vispikermaa
1 maustemitta vaniljasokeria
1/2 pkt Mascarponejuustoa
100g valkosuklaata
1 1/2 dl (pakaste)mustikoita



1. Laita liivatteet likoamaan jäisen kylmään veteen
2. Vaahdota vispikerma kovaksi vaahdoksi, mutta ei tietenkään voiksi. Mausta vaniljasokerilla. Lisää mascarponejuusto ja sekoita sähkövatkaimella.
3. Sulata valkosuklaa kulhossa mikrossa, jäähdyttele ja lisää täytteen joukkoon. Vippaa mustikat joukkoon, mieluiten jäisinä. Täytä kakku.



©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: