24 isoa tai 60-70 pientä
Tarvitset:
300g raparperia
200g valkosuklaata
5 rkl + 2 dl sokeria
4 kukkurallista tl vaniljasokeria
200g voita tai marg.
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa jauhettuna
80g mantelimassaa / marsipaania
koristeluun:
sokerimassaa/marsipaania
pinkkiä elintarvikeväriä
vihreää elintarvikeväriä
sokerikuorrutetta
1. Huuhdo, kuori ja pilko raparperit. Sekoita ne kulhossa 5 rkl sokeria kanssa. Rouhi valkosuklaa.
2. Vatkaa 2 dl sokeria, vaniljasokerit ja rasva vaahdoksi, lisää munat yksitellen. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet.
3. Raasta mantelimassa / marsipaani raastinraudalla ja lisää sähkövatkaimella vatkaten taikinaan. Lisää myös raparperit ja rouhittu suklaa taikinaan. Annostele muffinivuokiin ja paista 175 °C 15-30 minuuttia riippuen muffinien koosta.
4. Koristele marsipaaniruusuilla ja lehdillä. Muotoile ensin pikkuisesta marsipaaniköntistä pitkulanomainen pötkylä, kauli sitten littanaksi ja rullaa ruusuksi. Jos haluat tehdä vihreitä lehtiä, löytyy Marsipaani/sokerimassaruusut -kohdasta lisää.
Peeäs
- LagaLätt -lehdessä julkaistiin 4/2011 ja 5/2011 kaksi erilaista ohjetta ja tämä on pitkälti niiden yhdistelmää.
- Jos et osaa päättää, teetkö isoja vai pieniä, tee molempia! Tällä taikinalla saat 30 pientä ja 12 isoa.
©2011 • Taikakaulin
2 kommenttia:
Valkosuklaa-raparperimuffinsit veivät hienostuneella maullaan kielen mennessään! Myös kaunis ulkonäkö ilahdutti. Onnea ja menestystä leivontauralla tekijälle!
Kiva kuulla, kiitos!
Lähetä kommentti