2. tammikuuta 2011

Uuden Vuoden täytekakku



Löysin Robin Hoodista sellaisia pienen pieniä, 15 cm irtoreunavuokia! Äiti on jo aiemminkin sanonut, että ne 26 cm halkaisijan täytekakut ovat LIIAN SUURIA. Nyt on ainakin sopivan pieni vuoka :)

Tarvitset

kakkupohjaan:


2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

kostutukseen:


1/2 tl vaniljasokeria
1/3 dl maitoa

täytteeseen:

noin 1,5 dl kermaa (määrä riippuu mm. kermamerkistä)
vaniljakreemijauhetta
vajaa puoli tlk säilykepersikoita
yksi ananasrengas

kuorrutteeseen:

n. 4 dl kermaa
Wiltonin keltaista geelimäistä väriainetta
Wiltonin punaista geelimäistä väriainetta
Wiltonin Candy Melts -värillisiä suklaanappeja
tummaa suklaata
nonparelleja



1. Tee kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sihdaten munavaahtoon.
3. Sekoita nopeasti käsin kierrevatkaimella tasaiseksi.
4. Kaada jauhoitettuun irtoreunavuokaan ja paista 175 °C keskimmäisellä tai alimmalla ritilätasolla noin 15-25 minuuttia.

5. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Puolessa välissä vatkausta lisää vaniljakreemijauhe (ja halutessasi vielä sokeria). Vaniljakreemijauhe jämäköittää kermavaahtoa, mutta ei ole pakollinen.
6. Paloittele persikat ja ananakset paloiksi (älä liian pieneksi, sillä siitä tulee mössöä).
7. Kuivaa talouspaperilla ylimääräinen hedelmämehu persikoista ja ananaksista ja lisää ne sitten kermavaahdon sekaan.
8. Leikkaa kakku kahtia ja kostuta alin kakkupohja. Lisää täyte väliin ja laita kansi päälle. Kostuta kansikin.

9. Vatkaa kuorrutteen kermasta puolet (2dl) vaahdoksi ja puolessa välissä vaahdotusta värjää se keltaiseksi. Mausta vaniljakreemijauheella, joka myös maun lisäksi jämäköittää vaahtoa. Kuorruta kakun päällinen keltaisella kermavaahdolla. Tasoita palettiveitsellä tai lastalla.

10. Sulata tumma suklaa mikrossa kulhossa. Anna jäähtyä tönköksi ja laita vielä mikroon (teho 800, aika 20 s.). Laita suklaa pakastuspussiin ja leikkaa kulma auki. Pursoita haluamasi teksti.
11. Toimi Wiltonin värjättyjen suklaanappien kanssa samoin. Pursota kakun päälle vaikka uuden vuoden raketti ja koristele nonparelleilla. Jos suklaa meinaa jähmettyä, lämmitä ja sulata se uudelleen vesihauteessa. Varo, ettei suklaan sekaan sekoitu vettä, sillä suklaan rakenne kärsii silloin.

12. Vatkaa loput kuorrutteen kermasta (2 dl) vaahdoksi. Puolessa välissä vatkausta lisää vaniljakreemijauhe sekä punainen ja keltainen elintarvikeväri (syntyy siis oranssi väri). Kuorruta kakun reunat pienellä tähtityllalla.


VINKKI Jos haluat kakun reunalle suklaalastuja koristeiksi, levitä mahdollisesti kirjailusta ylijäänyt talous-/tummasuklaa leivinpaperin päälle ouheksi levyksi. Anna sen jähmettyä 15 minuuttia ja murskaa varovasti lastuiksi.

MUISTATHAN MYÖS, että kerman tulee olla ennen vaahdottamista todella kylmää! Käytä kermapurkki vaikka pakkaslokerossa ennen vaahdotusta. Myös työvälineiden eli kulhon ja vatkaimen vatkainosat olisi hyvä olla kylmiä, puhtaita ja kuivia.

©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: