16. tammikuuta 2011

Hiihtolenkin kaakaot


Ihanaa! Meille tänne pikkuiseen Etelä-Suomen kylään vihdoin on ajettu hiihtoladut! Onkin kivat, menevät niin metsässä mäkisine maisemineen kuin tasaisella, tylsemmällä pellolla. Tuli välillä ihan semmoinen fiilis, että ollaan Lapissa. Eilen paistoi aurinko tosi ihanasti, mutta kamerahan ei tietenkään ollut mukana. Tänään sen sitten nappasin taskuun siinä toivossa ettei mene mäkiä laskiessa rikki. Mulla on jäänyt pienoinen laskettelufobia - kolme vuotta sitten mun reisi meni poikki Kuusamon Rukalla lasketellessa tuulen ollessa 26 m/s. Ja siitä sitten Ouluun operoitavaksi... Ei siitä kuitenkaan nyt sen enempää. Mikä voisi olla ihanampaa kuin juoda kuumaa kaakaota tultuuan juuri -15 °C pakkasesta hiihtämästä?

Tein kahta erilaista kaakaota, Turkinpippurikaakaota (vas.) sekä tavallista herkkukaakaota.Tarvitset

turkinpippurikaakaoon (yhdelle):

2,5 dl maitoa
1 pala tummaasuklaata
reilu mukin pohjallinen Fazerin Tyrkisk Peber Crush -karkkirouhetta
2-3 tl kaakaojuomajauhetta
1 tl leivontakaakaojauhetta (siis tummaa)
tilkka maitoa


herkkukaakaoon (yhdelle):

2,5 dl maitoa
2 palaa tummaasuklaata
2-3 tl kaakaojuomajauhetta
1 tl leivontakaakaojauhetta (siis tummaa)
tilkka maitoa


1. Laita mukin pohjalle suklaapala (ja turkinpippurirouhe). Kaada päälle maito. Kuumenna mikroaaltouunissa ensin yksi minuutti täysillä tehoilla, sitten puolen minuutin pätkissä täysillä tehoilla, kunnes se on sinulle tarpeeksi kuumaa. Sekoittele kuumennuksen välissä, että suklaapala (ja turkinpippurirouhe) sekoittuu.
2. Mittaa kaakaojuomajauhe ja sekoita tasaiseksi. Lisää leivontakaakaojauhe ja sekoita sekin tasaiseksi.
3. Laita pieni tilkka maitoa kulhoon ja vispaa vispilällä paksuksi maitovaahdoksi. Tein tämän ihan käsipelillä, maito vaahtoa todella nopeasti. Nostele maitovaahtoa nopeasti kuuman kaakaon päälle. Sirottele päälle vielä kaakaojauhetta.
Meidän hiihtomaisemia :)


VINKKI Laita kaakaoon yksi Mentol-pastilli tai muu mintunmakuinen kurkkupastilli. Saat siten kaakaosta minttu-suklaakaakaota! :)


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: