6. tammikuuta 2011

Sun Pie á la Taikakaulin



Piti keksiä nopeasti jotain tarjottavaa, raaka-aineina olivat persikat ja ananakset. Tässä rezeptissä on yksinkertainen ja tosi nopea murotaikinapohja. Murotaikinaahan ei tarvitse vaahdottaa, joten säästää siten aikaa.

Tarvitset

pohjaan:


150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

täytteeseen:

1 prk (250g) Créme Fraichea (Ranskan kermaa)
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 dl säilykepersikoiden lientä
2 tl vaniljasokeria
säilykepersikoita
säilykeananaksia


1. Valmista pohja. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään kulhossa (ei tarvitse vaahdottaa). Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
2. Sekoita kuivataineet ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan. Jos taikina tuntuu vielä kovinkin löysältä, lisää vähän jauhoja. Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

3. Täyte: Sekoita Créme Fraiche eli Ranskan kerma ja sokeri kulhossa. Riko kananmuna sekaan. Mittaa persikkaliemi täytteen sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää vaniljasokeri. Kaada täyte piiraspohjan päälle.
4. Viipaloi säilykepersikat pituussuunnassa suikaleiksi. Pilko ananakset sopiviksi paloiksi, mikäli sinulla on ananasrenkaita. Ananasmurskaa tässä ei kannata käyttää, sillä se tekee piiraasta vetisen.
5. Paista 200 °C uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes piiras on ruskistunut nätisti. Jos pinta/reunat tummuvat paljon, peitä alumiinifoliolla.

Käytin ensimmäiseen piiraaseen Valion Créme Fraichea, mutta toiseen Lidlin Créme Fraichea. Eroa näissä kahdessa Ranskan kermaassa on: Valion Ranskan kerma oli piiraan paistuttuaan pehmoista, pysyi kasassa. Lidlin vastaama oli ennen paistoa ihan luirua, paiston jälkeen todella jämäkkää. Maku erojakin näissä on, en osaa kyllä sanoa kumpi on parempaa.

©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: