2. tammikuuta 2011

Sekalaiset suklaakonvehdit



Mikä voisi olla mukavampaa kuin saada vaikka syntymäpäivälahjaksi itse tehtyjä konvehteja? Konvehtien valmistaminen on sitä paitsi helppoa! :)



Turkinpippurikonvehdit (valkoiset pienet)

tarvitset:

valkosuklaata
Fazerin turkinpippurirouhetta


1. Paloittele suklaa mikron kestävään astiaan, vaikkapa syvälle lautaselle.
2. Sulata suklaata mikrossa alhaisella teholla (250-440) aina välillä sekoitellen.
3. Tarvitset paistollämpömittarin (digitaalisen), sillä suklaa kannattaa temperoida*** . Mittaa suklaan lämpötila (alempana näet taulukon eri suklaiden lämpötiloista).
4. Jäähdytä suklaa kylmässä vesihauteessa tiettyyn lämpötilaan (kohta 2.)
5. Ennen muotteihin laittamista lämmitä vielä suklaa kohdan 3 asteiseksi. Sivele sitten konvehtimuottien reunat suklaalla, käytä apuna lusikan pyöreää puolta. Laita jääkaappiin jähmettymään.
6. Sekoita loppuun valkosuklaahan haluamasi määrä turkinpippurirouhetta.
7. Temperoi vielä vähän suklaata konvehdin "pohjaksi". Levitä konvehtimuotteihin.
8. Anna jähmettyä jääkaapissa. Kopauta irti.




Cashewkonvehdit (pienet ruskeat, joissa valkosuklaakiehkura päällä)

tarvitset:


maitosuklaata
cashew -pähkinöitä


1. Temperoi suklaa.
2. Sivele suklaata lusikan pyöreämmällä puolella konvehtimuottien reunoille. Laita jähmettymään jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat cashew -täytteen.
3. Sekoita loppuun maitosuklaahan cashew -pähkinät (paloitellut/murskatut). Lisää täyte kovehtimuotteihin, joissa on jo tekemäsi "suklaakuori". Jähmetä jääkaapissa.
4. Temperoi vielä suklaata, sillä konvehtien pohjasta tulee sileämpi ja kauniimpi siten. Levitä suklaata cashew -täytteen päälle.



Toffeekonvehdit (iso sydämet, joissa valkoisia edestakaisia viiruja)

tarvitset:


taloussuklaata
kondensoitua maitoa* / valmiiksi keitettyä toffeeta
( sokerikuorrutetta )
( strösseleitä )


1. Temperoi suklaa.
2. Sivele suklaalla muottien reunat. Jähmetä.
3. Lusikoi toffeeta jähmettyneen suklaan päälle.
4. Temperoi suklaata (toffeen päälle, kanneksi) että toffeelle tulee suljettu kolo.
5. Levitä suklaasulaa vielä toffeen päälle. Jähmetä.
6. Kopauta konvehdit irti.
7. Voit halutessasi koristella konvehdit sokerikuorrutteella ja strösselillä:
a) Piirrä konvehdin pintaan haluamasi kuvio (esim. sydän, tähti jne.).
b) Upota konvehdin pinta astiaan, johon olet laittanut strösseleitä.
c) Anna jähmettyä. Kopauta ylimääräiset pois.


*Kondensoitu maito = lehmän maidosta valmistettu maitotiiviste. Siitä on haihdutettu vettä pois. Koostumus on tahmainen, paksuhko, luonnonvalkoinen-rusehtava. Siitä voi keittää toffeeta vesihauteessa TAI ostaa kaupasta valmiiksi keitettyä toffeeta. Alla näät kuvista minkä näköistä tämä kondensoitu maito on. Sitä keitellään kuvan mukaisesti vesihauteessa 1,5 - 3 tuntia.


*** Suklaan temperoiminen = eli temperoitu suklaakonvehti on mukavampaa syötävää, kuin temperoimaton. Se ei sula käsiin yhtä nopeasti, sen pinta kiiltää, säilyy huoneenlämmössä useita viikkoja (HUOM! ei toffeinen) ja se rapsahtaa mukavasti sitä puraistaessa. Suklaan maut pääsevät oikeuksiinsa :)

! Tulossa on vielä enemmän tietoa erikoisemmista leivontaan liittyvistä termeistä, kuten temperoimisesta !


TEMPEROINTITAULUKKO

SUKLAA

Maito -- kohta 1: 45° -- kohta 2: 26°-27° -- kohta 3: 30 °
Tumma -- kohta 1 : 48°-50° -- kohta 2: 27°-28° -- kohta 3: 31°-32°
Valko -- kohta 1: 40°-41° -- kohta 2: 26°-27° -- kohta 3: 25°-28°

©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: