2. tammikuuta 2011

Muumitalo

Tänä vuonna päätin... KORJAAN: viime vuonna päätin, että teen vähän erilaisen piparkakkutalon, ja tässä tulos. Löysin kotoa monta vuotta sitten ostetun Muumitalo-piparkakkumuottisetin, jossa osat olivat kaikki valmiina. Seinätkin olivat isoja piparkakkumuotteja. Muumipiparkakkutaloon uhrautui kyllä aikaa ihan kiitettävästi, mutta oli tosi kivaa!


Tarvitset:


kaulimen
ison tarjottimen
foliota
paljon piparkakkutaikinaa (eli noin 2 pkt, riippuu piparien paksuudesta)
sokeria
sokerikuorrutetta
Wiltonin Candy Melts -värjättyjä valkosuklaanappeja (Confetista)
tummaa suklaata
6-8 kpl punaisia Muumi -tikkareita
tomusokeria


1. Piirrä kaavat.
2. Jäljennä kaavat kaulitulle piparkakkutaikinalle. Leikkaa ne tarkasti viivoja pitkin terävällä veitsellä ja siirrä pellille. Jäljelle jääneestä taikinasta voit kaulia pohjan piparkakkutalolle. Ota Muumi -hahmoja piparkakkumuoteilla taikinasta myös. :)
3. Paista paketin lämpötilan mukaan (itse en uhraisi itse tekemää piparkakkutaikinaa piparkakkutaloon).
4. Koristele kaikki muut paitsi katto-osat ennen kokoamista.
5. Koristeluiden kuivuttua hahmottele piparkakkutalon pohjalle/alustalle miten seinät tulevat (kulmat ym.).
6. Sulata sokeria ja upota seinä kerrallaan sokeriin. Nosta nopeasti omalle paikalleen. Seinää ei voi enää siirtää ja siksi kannattaakin hahmotella oikeat kohdat etukäteen. Kiinnitä myös kuistit ja Muumi -hahmot.

7. Katto onkin vähän haastavampi. Minä murskasin Muumi -tikkareita muovipussissa kaulimella hakaten. Pursotin katolle valkoiset "urat", joihin tiputtelin punaisia karamellipaloja. Tottakai tämä punaisen värin saaminen onnistuu myös värjäämällä. Itseasiassa se haastavin osio oli katon kasaaminen, itse ratkaisin sen seuraavalla tavalla:


En kiinnittänyt kattoa sulalla sokerilla, vaan sokerikuorrutteella. Kun katto kuivui, nostin sen itse piparkakkutalon päälle ja kiinnitin sokerikuorrutteella.
8. Vielä viimeistely, elikkäs tomusokeria teesihtiin ja lunta tupaan!


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: