9. tammikuuta 2011

Suklaareunakoriste hyydykekakulle

Ylläolevassa kuvassa on kalvo vielä kiinni suklaareunassa. 
Päivitetty 7.1.2012

Tämä on tosi yksinkertainen tehdä! Näyttää haastavammalta mitä oikeasti onkaan. :)
Jotkut käyttävät tässä pakastuspussia (Minigrip 1 L) ja leikkelevät sen sopivan kokoiseksi. Kokeilin ensin pakastuspussilla ja onnistui ihan hyvin. Kokeilin nyt eilen tehdä tämän saman kalvolla (piirtoheitinkalvo) ja onnistui 100 kertaa paremmin! Suosittelen siis kalvoa. Lukija antoi myös vinkin, että kontaktimuovillakin onnistuu - paperiosaa ei kannata poistaa.

Tätä olen käyttänyt kakuissa Vaniljainen lakkahyydyekakku ja Mustikka-glögikakku.Tarvitset:

4-10 palaa tummaasuklaata (Brunberg paras, Fazer huonoin ja haurain)
kalvoa/jämäkkä muovipussi/leivinpaperi
pursotuspussi (muovipussi käy parhaiten)
leivinpaperia alustaksi


1. Ota esille sanomalehden aukeama. Voit toki voi- tai leivinpaperiakin käyttää, mutta tämä on kierrätystä ja säästää luontoa!
2. Mittaa kakun korkeus ja leikkaa leikkurilla/saksilla kalvosta hieman korkeampi suikale, mitä kakku on.
3. Laita suikale(-et) sanomalehden päälle.
4. Kuumenna vettä vedenkeittimessä kiehuvaksi. Upota suklaapalat suljetussa Minigrip-pussissa tuliseen veteen ja anna rauhassa sulaa. Kun sulanut, leikkaa kärkeen pienen pieni kolo.5. Pursota kalvolle vinoja viivoja ensin toiseen suuntaan ja sitten toiseen suuntaan, sik-sakkia siis. :) Jätä suikaleen päädyt sik-sakkaamatta, niin saat nostettua helpommin suikaleen kakkuun.


6. Anna suklaan hieman jähmettyä ja nosta suikale irti sanomalehdestä. Pidä suikaletta niin, että suklaa on "sinuun päin". Vie suikale kakun "taakse". Laske suikale kakun reunan pintoja vasten tarpeeksi alhaalle, ettei esimerkiksi keksipohjaa näy. Painele varovasti kiinni joka puolelta. Mikäli tarvitset toisen suikaleen, toista sama. Ylimääräiset suikaleen reunat voit leikkaa saksilla irti.

Voit laittaa teipin varmistuksesi

Kalvosta ylimenneet spritsaukset
7. Laita jääkaappiin jähmettymään, kunnes suklaa on hyytynyt (noin 15-30 min.)
8. Poista muovireuna.


©2011 • Taikakaulin

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kontaktimuovikin on hyvä noiden reunusten tekemiseen. :)

Krike kirjoitti...

Kontaktimuovi...? Ihanko totta? Miten sen liimaosan kanssa menettelet?

Anonyymi kirjoitti...

Itse tein reunusten kanssa niin, että en poistanut paperiosaa ollenkaan toiselta puolelta, ja olen kyllä kokeillut piirtoheitinkalvollakin, mutta minusta tuo kontaktimuovi sopii paremmin, kun suklaa koristeet irtoavat siitä niin helposti kun on laittanut sen kakun päälle.
Mutta jos teet suklaa koristuksen päälle silloin kannattaa ainakin käyttää kontaktimuovia, eli leikkaisit kakun kokoisen ympyrän kontaktimuovista ja tekisit koristukset samallalailla ja laittaisit suklaakoristus päälisen vaikkapa kiilteen päälle. ja menettelet samalla lailla kuin reunusten kanssa.
Olen kokeillut sitä hyvin monta kertaa ja suklaakoristus päälisen laittamiseen sopii erinomaisesti ja myäs reunusten laittamseen. Kannattaa ainakin kokeilla, vaikka sitten päätyisitkin valitsemaan piirtoheitin kalvon paremmaksi, mutta kokeilemalla selviää. :)

Krike kirjoitti...

Hei kiitti vinkistä, täytyykin kokeilla! Jähmettynyttä suklaata on joskus tosi hankala saada irti tosta piirtoheitinkalvosta, kun ei meinaa kalvo yhtään taipua et sais vedettyä poijes. Tattista! =)

Anonyymi kirjoitti...

Joo mitäs tosta, hyvät neuvot aina kelpaa kelle tahansa ;D

Krike kirjoitti...

Jep :)