21. huhtikuuta 2011

Vaniljainen suklaatäyte


Tällaiseen tämän tyyliseen kakun täytteeseen törmäsin jossakin blogissa, jonka nimeä en millään muista. Periaatteessa tämä toimii ilman liivatettakin, mutta koska tehdessäni Pääkakkua täytevälit olivat niin jättimäisen suuret, halusin olla varma täytteen jämäkkyydestä. Ja liivate tosiaan oli paikallaan: pysyi tukevasti pystyssä eikä lötsähtänyt. Vanilja ei käytännössä maistu täytteestä vaniljatuorejuuston pienestä vaikutuksesta, mutta vaniljasokeria voit maun mukaan lisätä.
Tarvitset:

6 dl vispikermaa
400g vaniljatuorejuustoa (Sunnuntai, á 200g)
4 liivatelehteä
1/2 dl vettä
300g suklaata (kaikki käy, minulla Maraboun tumma, laktoositon)


1. Laita liivatteet kylmään veteen! Vaahdota vispikerma vaahdoksi ja sekoita sekaan sähkövatkaimella vaniljatuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita myös mukaan nopeasti ja koko ajan sekoittaen.
2. Kuumenna 1/2 desilitraa vettä kattilassa kiehuvaksi ja sulata liotetut liivatteet mukaan. Lisää muuhun täytteeseen sähkövatkaimella superhuolellisesti sekoittaen! Täytä kakku :)


VINKKI Tämän täytteen kanssa hyvin yhteen sopii Lemon Curd -tahna (sitruunatahna), kuten Pääkakussa.

Muistathan, että tämän täytteen voi laittaa yhtä hyvin myös "tavallisen" täytekakun väliin. Tämä kakkuhan siis on kulhoon koottu keikauskakku.


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: