27. huhtikuuta 2011

PinaattiplätytJääkaapista löytyi ylijäänyttä pakastepinaattia, sulatettuna ja sulana siis. Iskä pyysi tekemään lettuja, joten oli oiva syy jotain taaas värkkäillä :D Nyt on pakko vähän löysätä tätä päivittelynopeutta, on edessä pääsykokeet musiikkilinjalle lukioon sekä ysiluokan kevät, eli koetta riittää. Lisään kyllä tietenkin reseptejä. Toukokuun lopulla kun kokeet on ohi, olis tarkoitus sählätä jotain superkivaa.


Itse pidän pinaatista kaikissa muodoissa tosi paljon. Ärsyttää RUOAN PUOLESTA kun jotkut vaan heittävät ne koulussa biojätteeseen. Miettikää nyt miltä siitä ruoasta tuntuu... Ensin se on saanu kasvaa (esim. pinaatti, parsa, kukkakaali) ja sitten joku heittää sen roskiin. Sama, kun joku lapsi joutuu adoptioon johonkin huonoon perheeseen.


Tarvitset:

1/2 L maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
pippuria
1/2 dl rypsiöljyä
n. 100g pakastepinaattia (sellasina klimppeinä, jotka sulatetaan sellaseks lilluks)

paistamiseen:

öljyä / margariinia / voita


1. Mittaa maito kulhoon ja sekoita sekaan vehnäjauho ja kananmunat. Sekoita huolellisesti. Lisää suola, sokeri ja pippuri. Lisää sitten rypsiöljy. Sulata pakastepinaatti mikrossa lautasella (pussi pois) ja lisää taikinaan.
2. Kuumenna valurautapannu voin ollessa jo letun paikalla. Kun voi kuplii, lisää pieni kauhallinen taikinaa. Kypsennä ensin toiselta puolelta, käännä sitten puulastalla toisin päin ja paista toinen puoli.


Muistathan, että valurautapannua ei saa pestä saippualla!

Vinkki Ovet, ikkunat ja liesituuletin kannattaa pitää auki, sillä ainakin meidän keittiön valtasi harmaa käry.

Peeäs Mulla paloi melkein kaksi pannullista lettuja (eli 8 kpl), eli kannattaa olla skarppina.©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: