8. huhtikuuta 2011

PuoloffeepitkoTämä ihanan raikas mutta makea resepti kuuluu jälleen siihen Wispilöiden wilskettä -sarjaan. Videon lisään, mikäli se vain onnistuu. Nyt blogspot kenkkuilee. Tämä on tehty maaliskuussa, mutta vasta nyt postailen sen tänne. Oli oikein superherkullista! Tällä ohjeella valmistat kaksi pitkää pitkoa, paistettaessa yksi pitko on poikittain pellillä.


Tarvitset:

1/2 satsi pullataikinaa

"sisään":

n. 2 dl kondensoitua maitoa
n. 2 dl puolukoita
n. 2 rkl perunajauhoja

päälle:

1 kananmuna
mantelirouhetta tai raesokeria


1. Valmista puolikas satsi pullataikinaa.
2. Keitä kondensoitu maito toffeeksi vesihauteessa kattilassa parin tunnin ajan.
3. Jaa taikina puoliksija työstä ensin ensimmäinen pitko. Kauli suorakulmion muotoiseksi. Levitä pituussuunnassa keskelle kondensoidusta maidosta keitetty toffee. Ripottele päälle puolukat ja sirottele perunajauhoja estämään puolukoiden ylivettymistä.
4. Hapsuta suorakaiteen reunat. Leikka veitsellä ulkoa kohti kondensoitua maitoa viiltoja. Nosta viilto kerrallaan hapsut toffeen "yli", ikään kuin letittäen. Ja vielä näin hienosti havainnollistaen :D :5. Nosta pitko pitkän, ison lastan avulla pellille. Anna kohota vähän aikaa ja voitele sitten kanamunalla. Ripottele päälle mantelirouhetta tai raesokeria. Paista sitten 225 °C uunissa keskitasolla, kunnes on kauniin ruskea.


©2011 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Iita kirjoitti...

Tosi hyvän näköinen pitko! Eipä oo ikinä tullu tehtyä tällä mallilla. Kiitos vinkistä :)

Krike kirjoitti...

Eipäs mitään - kiitän ja kumarran :)

Tuta kirjoitti...

Todella herkullisen näköinen pitko, nam:)

Krike kirjoitti...

Kiitos! Vaikka itse sanonkin, oli myös herkullisen makuinen :)