17. huhtikuuta 2011

Suklaaperhoset
Äitin ja iskän synttärikakuksi valitsin Appelsiini Charlotan ja päätin koristella sen suklaaperhosin ja valkoisin massaruusuin. Googlasin erilaisia perhoskaavoja ja kokosin niistä sitten tällaisen (eniten näköä Kinuskikissan perhoseen). Jos sinulla on jokin kiva ohje suklaaperhosiin, otan mielelläni vastaan sähköpostilla! Nämä murtuvat hyvin helposti, joten kannattaa siirrellä varovasti esimerkiksi cocktailtikuilla. Lisää glamouria sekä glitteriä saat suihkauttamalla vaikkapa helmiäissuihketta tai ripottelemalla kimallepulveria perhosen päälle. Minulla ei sellaisie vielä ole, harmi.

Ihanaa synttäriä vielä tätä kautta äitille (jonka synttärit olivat 14.4.) sekä tänään (17.4.) synttäreitään viettävälle iskälle!


Tarvitset:

tummaa suklaata (Brunberg, Fazer, Marabou)
leivinpaperia


1. Piirrä perhoskuvio leivinpaperille. Taita leivinpaperi symmetrisesti päällekkäin siten, että kynäjälki jää ulkopuolelle. Avaa leivinpaperipala ja teippaa pöytään/alustaan kiinni.


2. Sulata suklaa, laita pursotuspussiin (tylla: 1mm) tai pakastepussiin (kulmaan pieni kolo) ja pursota ensin ääriviivat. Spritsaa loput viivat.


3. Ota esille kovakantinen kirja (minulla Nasun Suuri Seikkailu) ja laita se V -muotoon kahden tuen väliin. Nosta jo hieman jähmettyneet perhoset puoliavoimen kirjan "väliin". Ne kuivuvat näin lentoasentoon.

Peeäs Oikeassa mittasuhteessa oleva kaava tulee tänne heti, kun vain saan sen skannattua ;)


©2011 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Kiitos synttärikakusta ja onnitteluista. Ja kaikesta ihanasta mitä olet leiponut- kohta ei vaa'an taulukko riitä---apuva

Krike kirjoitti...

Hehe : D