21. kesäkuuta 2014

Välimerenpiirakka


Se on kuulkaas nyt mun vimppa ilta 18-vuotiaana! Ihan kauhistuttaa, että huomenna 22.6. aamupäivällä pyörähtää mittariin yhdeksäntoista, joka on yllättäen viimeinen ykkösellä alkava kaksinumeroinen luku. Olen ikäkriiseillyt jo muutaman tovin, sillä en voi vain käsittää, että mihin kaikki vuodet ovat kuluneet!? Kymmenen vuotta sitten sain syntymäpäivälahjaksi edelleen hengissä olevan pupuni... Juurihan olin ensimmäistä kertaa mukana kesäteatterin lavalla... Kolme vuotta sitten sain tietää pääseväni haluamaani lukioon musiikkilinjalle... Mä en vaan voi käsittää!

Mä jään tänne kriiseilemään, mutta jaan ensin teille tämän kasvispiirakan ohjeen. Resepti on Hellapoliisilta, mutta mun makuuni piirakka oli hieman liian suolainen. Sanomattakin on varmaan selvää, että mikäli piirakan täytteeksi heittää fetaa salaattijuustoa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja, on tulos varmaan melko suolapitoinen. Siksi lisäsin täytteeseen kirsikkatomaatit, joilla voisi itse asiassa loistavan hyvin korvata aurinkokuivatut tompsut! Onneksi piirakka ei mun makuun kuitenkaan ollut aivan älyttömän suolainen, sillä mun mielestä se oli himppusesta ylisuolaisuudesta huolimatta hyvää.

Tarvitset:
300g margariinia tai voita
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä

täyte:
200g salaattijuustokuutioita, pieninä paloina
n. 1 dl vihreitä oliiveja silppuna
2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna
1 ruukku basilikaa silppuna
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 paprika, paloina
4 kananmunaa
4 dl ruokakermaa
4 dl juustoraastetta

1. Nypi rasva, suola ja vehnäjauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kippaa pinnalle salaattijuustokuutiot pilkottuna pieniksi paloiksi ja ripottele mukaan oliivi-,  aurinkokuivattu tomaatti- sekä basilikasilput. Halkaise kirsikkatomaatit kahtia ja asettele muiden täytteiden päälle. Leikkaa paprikat paloiksi ja lisää piirakkaan.
3. Sekoita keskenään kananmunat, kerma sekä juustoraaste ja kaada seos piirastäytteiden päälle. Kypsennä 200°C uunissa noin 30 minuuttia.


Peeäs Mainitsin 10,5 vuotiaan kanini tuolla ylhäällä, ja tuossahan tuo raksu rouskuttaa ruisleipäänsä. 

©2014 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Nanne - Elämää Koivurannassa kirjoitti...

Kivan kuuloinen ohje, täytyy pistää talteen jotta voi joskus testata! :)

Krike kirjoitti...

Eikö olekin, ihanan kesäinen! Täytteeseen voisi laittaa joitain muitakin kasviksia - kesäkurpitsa sopisi varmasti :)

Murska kirjoitti...

Oijjoijoi, tällaiset välimerelliset piirakat on aina niin ihania! Enpä olekaan hetkeen tehnyt, ehkä pitäisi! Suolaisuuteen auttaa se, että huuhtelee niitä aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja, ettei niihin jää niin paljon sitä suolapitoista marinadia tai nestettä. Tai ehkä ootkin tehnyt niin, onhan ne kuitenkin aika suolaisia. :D
Ihan vaan vielä totean, että oon muuten huomannut, että aika monesti Hellapoliisin ohjeilla tulee liian jotain, makeaa yleensä. :D

Krike kirjoitti...

Mä en huuhdellut aurinkokuivattuja tomaatteja, se kyllä varmasti kannattaa tehä! Ja itse asiassa nyt kun sanoit, niin mulla on Hellapoliisin suhteen vähän samat kokemukset! Tein joskus jonkinlaista hyydykettä/jäädykettä, ja sen maku meni kyllä ihan plörinäksi :-D