18. kesäkuuta 2014

Kun kasvatustieteen ylioppilas taivaallisen purilaisen söi


Kasvatustieteen ylioppilas täällä, terve vaan! Tänään postilaatikkoon oli kolahtanut iso ja lihava kirje Itä-Suomen yliopistosta. Ajattelin sen sisältävän vain kyseisen yliopiston mainoksia, mutta keskellä paperipinkkaa olikin iloinen uutinen: minut on hyväksytty lukemaan erityispedagogiikkaa! En osannut odottaa minkäänlaisia tuloksia vielä yhtikäs mistään yliopistosta, sillä jostain olen saanut päähäni, että kaikki julkaistaisiin vasta heinäkuun puolivälissä. Helsingin tuloksia jään kuitenkin vielä odottelemaan, mutta joka tapauksessa ensi syksynä yliopisto odottaa.

Olin varannut pöydän Porvoon ihanaiseen Bistro Sinneen, ja sepä sattuikin opiskelupaikan tuloksen kanssa sopivasti yhteen. Menimme äidin ja iskän kanssa alun perin ulkoruokailemaan ihan huvikseen vaan, mutta samalla se ajoi myöskin pienimuotoisen opiskelupaikan juhlistamisen.


Jotakuinkin vuosi sitten olimme edellisen kerran tässä Porvoon taidetehtaan ihanassa ravintolassa. Tuolloin söimme lounasbuffetin antimia, jotka olivat ihan semi hyviä. Tällä kerralla me kaikki tilasimme yleisestä hampurilaisboikotistamme huolimatta erittäin kehutut ja hampurilaismenestystä niittäneet Sinnen burgerit - minä ja äiti lisävuoheenjuustolla ja isi tuplapiffillä. Nämä burgerit maalaisranskiksineen ja aioleineen olivat aivan huikean hyvät.

Bosgårdin Charolais-luomunautapihvi oli niin mehevä, maukas ja herkullinen, että ainakaan minulla ei ole mitään, mihin tätä verrata. Rapeaksi paistettu pekoni, bbq-kastike ja suussasulava cheddar tuoreen salaatin, sipulin sekä muiden ihanien lisukkeiden lisäksi olivat huikean pihvin kanssa todella toimiva kombo.

Sinnen maalaisranskalaiset olivat simppelisti vain suolalla maustettuja ja täydellisen rapsakoita. Ketsuppiin tai paikan päällä valmistettuun aioliin dipattuna metallitötsällinen ranuja katosi kyllä nopeasti ruokatorven uumeniin. Tämä metallitötsä on itse asiassa Porvoon mitta - kun sanotaan, että jotakin on Porvoon mitalla, on sitä jotakin todella paljon. Ja niin oli näitä ranskalaisiakin. 

Voin suositella jokivarressa sijaitsevaa Bistro Sinneä ja varsinkin tätä herkullista purilaista ihan kaikille! Itse en syönyt aamupalaksi yhtään mitään, mutta olin ihan huisin täys raflasta lähtiessämme. Mikäli vain haluat nautiskella lähitilojen huippuraaka-aineista valmistetuista herkkusapuskoista, on suuntasi selkeästi Sinne!


Läntinen Aleksanterinkatu 1
06100 Porvoo

Pöytävaraus kannattaa tehdä etukäteen vaikkapa tätä kautta.

Tänään hymyilyttää kyllä huisisti!

©2014 • Taikakaulin

2 kommenttia:

nami-hiiri kirjoitti...

Kesäterveiset Torontosta!
Onneksi olkoon uusi opiskelija! Valitsit hyvin mielenkiintoisan aiheen.

Krike kirjoitti...

Voi, kiitokset terkuista ja onnitteluista! Kasvatusala ihan yleisestikin kiinnostaa hurjasti!