4. kesäkuuta 2014

Kuningatarkakku


Nyt alkaa järjetön ylppäritarjottavien postausrumba, ja ihan ekana tarjoilen teille turvallista kermakakkua! Juju on kirpsakan, herkullisen kuningatarhillon sekä pehmoisen vaniljatäytteen yhdistelmässä, joka oli ainakin mun makuuni oikein kiva. Erillistä kuningatarhillon ohjetta en tähän laita, sillä varmaankin valehtelematta jokaisessa hillosokeripussissa on ohje hillon valmistukseen. Syvällisempi syy juurikin kuningatarhillon valintaan juontaa juurensa meidän pakkaslokeroiden vähäiseen määrään. Pakkaseen oli nimittäin raivattava tilaa macaronin kuorille ja kakkupohjille, ja niinpä mansikat, mustikat kuin vatutkin pääsivät porisemaan kattilaan, kun äiti keitteli niistä ihanan hillon.Tarvitset: (mitat yhteen kakkuun)
6 kananmunan nopea kakkupohja

kostutukseen:
0,5 dl mansikkamehutiivistettä
1 dl vettä

täytekerroksiin:
kuningatarhilloa
3 dl vispikermaa
1 prk vaniljarahkaa (Valio 200g)
n. 0,5 dl sokeria (maista!)

koristeluun:
vadelmamarmeladia
tuoreita mansikoita
tuoreita vadelmia
tuoreita mustikoita
hyytelösokerista kiille
sitruunamelissan lehtiä

kuorrutukseen:
4 dl vispikermaa
1 prk vaniljarahkaa
n. 0,75 dl sokeria (maista!)


1. Valmista nopea kakkupohja.
2. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Sekoita kostukkeen mehutiiviste ja vesi.
3. Täyte: Vaahdota täytekerroksiin tuleva 3 dl vispikermaa. Lisää vaahdon sekaan vaniljarahka sekä sokeri. Maista! Lisää sokeria maun mukaan.
4. Kostuta alin kakkupohja pullasudilla. Levitä runsas kerros kuningatarhilloa ja puolet vaniljatäytteestä. Nosta keskimmäinen kakkupohja, kostuta se ja levitä kuningatarhilloa sekä loput vaniljavaahdot. Nosta vimppa kakkupohja ja kostuta. Anna makujen tasaantua ainakin yön yli jääkaapissa.


5. Koristelu: Levitä ohut kerros vattumarmeladia keskelle ylintä kakkupohjaa. Leikkaa marjat haluamallasi tavalla ja lado marmeladin päälle. Valmista hyytelösokerista kiille paketin ohjeen mukaan ja valuta marjojen päälle. Laita sitruunamelissan lehdet kakun päälle juuri ennen tarjoilua.
6. Kuorrutus: Vaahdota vispikerma. Lisää joukkoon vaniljarahka. Mausta sokerilla ja maista! Lado vaahto pursotinpussiin ja pursota.


Vinkkiset 
  • Minä pursotin kakut kolmella luottotyllallani (pursotusterällä): kakun pystyreunoilla vuorottelevat koripunos- sekä lehtityllapursotukset, ja pyöreät kiehkurat kakun päälle pursottelin taas tähtityllalla. Mikäli ei halua kuluttaa aikaa pursottamiseen tai muuten vain haluaa yksinkertaisemman jäljen, voi vaahdon vain levittää kauttaaltaan kakun päälle ja kipata marjat perässä. Tällöin vaahtoa kannattaa valmistaa puolet vähemmän ja marjat on suositeltavaa laittaa kerman päälle vasta hieman ennen tarjoilua kerman vettymisen ja värjäytymisen estämiseksi.
  • Kakun kokoamisvaiheessa kannattaa hyödyntää joko kakkuvuoan irtoreunaa tai muovista reunakalvoa: tällöin kakku on helppo täyttää ja reunasta tulee tasainen eikä täyte pursuile väleistä rumasti ulos.


©2014 • Taikakaulin

2 kommenttia:

kissanminttu kirjoitti...

Tosi kauniit on kakut!! :)

Krike kirjoitti...

Voi kiitos paljon! Sulla oli myös tosi kauniit :-)