16. heinäkuuta 2012

Gluteeniton pähkinäpohja hyydykekakulle



Hyydykekakun pohjassa käytetään melkein aina Digestive-kekseistä tehtyä tylsää pohjaa. Tämä pähkinäinen pohja on paitsi gluteeniton, myös todella hyvän makuinen. Taidankin vaihtaa keksipohjat tällaisiin!

Tarvitset:
100g mantelirouhetta
80g hasselpähkinärouhetta
60g voita/margariinia


1. Kaada pähkinärouheet kulhoon ja hienonna sauvasekoittimella hienommaksi.
2. Sulata rasva ja sekoita joukkoon. Levitä vuoan pohjalle, jonka pohjalla leivinpaperiympyrä. Paista 200°C noin 5 minuuttia. Jäähdytä vähän aikaa, sitten kakkupohja on valmis täytteen laittamiselle.

Peeäs Kun puhdistat sauvasekoitina pähkinärouheesta, tunge sormet sinne terään vasta sen jälkeen, kun olet irrottanut sähkön, nimimerkillä minipalkeenkielet etusormessa (ei siis käynyt pahasti).

©2012 • Taikakaulin

7 kommenttia:

Sonja kirjoitti...

Pyhpah, keksipohja on paras ;)

Ps. Ihania ruokavinkkejä sulla!

Krike kirjoitti...

Kiitos! :) Mä joudun kyllä olemaan nyt eri mieltä, pähkinäpohja on parempi..!

Sonja kirjoitti...

Mut se voi johtua myös siitä, että mä en ole maistanu pähkinäpohjaa! :D
Oon kyllä vannoutunut juustokakun ystävä, keksipohjalla, mutta mielipiteet muuttuu ja suu tottuu uusiin makuihin:)

Rouva Kukko kirjoitti...

Mä en tykkää myöskään noista diggestive-pohjista, ne on aina niin mauttomia. Musta pohjassa pitää olla kans makua eli mä käytän joko dominokeksi- tai ite tehtyä cookies-pohjaa. Tätä pohjaa pitääkin kokeilla, koska diggaan paljon pähkinöistä, paitsi en juurikaan just hassellista, mutt sen tilalle voi aina keksiä jotain muuta. Paitsi keksiä, hah hah.

Krike kirjoitti...

@ Sonja: No totta! :D Tätä pohjaa kannattaa ainakin kokeilla!

@ Rouva Kukko:Hahhah! :--D Mäkin käytän just dominoita, ne on kivoja kun niissä on se täyte, niin ei tarvii rasvaa tai ainakaan niin paljoa. Pähkinöitä voi vaihdella ihan maun mukaan!

Pihlis kirjoitti...

Ei enää ikinä digestivejä! Piste.

Krike kirjoitti...

Huutomerkki!