17. heinäkuuta 2012

Suklaa-pistaasibrownies



Teimme kaverini pikkusiskon - toisin sanoen minun pikkusiskoni kaverin - rippijuhliin muun muassa näit brownieseja. Näiden sisuksen kuuluu olla sellainen himpun märkä, vähän mutakakkumainen. Kun nämä ovat jäähtyneet, peitä ne vaikkapa leivinliinalla ja muovipussilla kuivumisen estämiseksi.

Tarvitset:
200g suklaata
200g voita
4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
300g pistaasipähkinöitä


1. Sulata suklaa ja voi (kattilassa), ja jäähdytä seos. Murskaa kuoritut pistaasipähkinät pakastuspussissa kaulimella.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuiva-aineet omassa kulhossa.
3. Yhdistä kaikki aineet. Kaada massa laakeaan, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 20x30 cm) ja paista 180°C noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Vinkki Hauskaa efektiä näihin saisi käyttämällä esimerkiksi pähkinäsuklaata tai muuta vastaavaa.

©2012 • Taikakaulin

Ei kommentteja: