22. heinäkuuta 2012

Mansikkainen vaniljahyydykekakku (gluteeniton)





Kaverini pikkusiskon rippijuhlissa, joista olen varmaan jo viidessä postauksessa kertonut, oli tarjottavana tätä ihanaa vaniljahyydykekakkua. Vaikka tää oli gluteeniton, niin ihan hitsin hyvää!!


Tarvitset:
Gluteeniton pähkinäpohja hyydykekakulle

täytteeseen:
2 valkuaista
2 dl vispikermaa
1 prk vaniljarahkaa (Valio)
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
2-3 rkl kuumaa vettä liivatteiden sulattamiseen

koristeluun:
tuoreita mansikoita


1. Valmista gluteeniton pähkinäpohja hyydykekakulle.


2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota valkuaiset. Vaahdota vispikerma ja lisää sen joukkoon rahka, tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi valkuaisvaahto kevyesti pyöräytellen.
4. Kuumenna vettä kiehuvaksi ja sulata liotetut liivatteet 2-3 rkl kuumaa vettä. Jäähdyttele liivateseosta hieman ja kaada ohuena nauhana kermaseokseen. Kaada koko täytemassa pähkinäpohjan päälle vuokaan. Lyö vuoan pohja pariin kertaan pöytää vasten ja heiluttele pöydällä, jotta mahdolliset ilmakuplat katoavat ja täytemassa laskeutuu nätisti.
5. Leikkaa mansikat "pystysuunnassa" siivuiksi ja lado kakun päälle ympyrän muodossa reunoilta aloittaen, seuraava kerros limittäin edellisten kanssa (kts. kuva alla).



©2012 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Onpas kaunis kakku, vau!

-Heidi
http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi

Krike kirjoitti...

Voi kiitos paljon!