26. heinäkuuta 2012

Mansikkasacher




 

Soiteltuani juuri hirmu moneen eläinlääkäriin luonnollisesti viimeisellä heistä oli antaa aika Tupsu-kaniselleni, ja vihdoin pääsin tänne bloggailemaan viimeisimmän kakkutilaukseni! Ykkösenä mun pupsit, kakkosena kakut, niin se vaan menee.

Nämä mansikkasacherit tein heinäkuussa pidettyihin rippijuhliin. Noista yläpuolella olevista kuvista alin kuva on koekakusta, jossa testailin kostutuksen määrää ja suklaakuorrutetta. Yleisesti kakkujen kanssa kostutus on musta se kaikkein vaikein - liian kuiva on kuiva ja kostea sitten järkyttävästi nestettä imenyt taulusieni.

Heitin kuvausta varten nuo ruusut ja ristit kakun päälle, mutta annoin ne rasioissa mukaan, jotta ne eivät sulaneet kakkujen päällä.


Tarvitset:
Suklaakakkupohja

väliin:
1- 1,5 dl maitoa
1,5 tl vaniljasokeria
n. 1/2 - 1 prk mansikkamarmeladia (á 230g, Saarioinen)
n. 1/2 - 1 dl itse keitettyä mansikkasosetta

kuorrutukseen:
200g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
nokare voita

koristeluun:
sinisiä, pieniä ruusuja
ruusun vihreitä lehtiä
hopeinen risti marsipaanista
valkosuklaata spritsailuun (nimi, pvm, ristin ketju)


1. Valmista suklaakakkupohja erillisen ohjeen mukaan.
2. Sekoita maito ja vaniljasokeri mukissa ja kostuta alin kakkupohja. Sekoita mansikkamarmeladia ja itse keitettyä mansikkasosetta lautasella ja levitä kakun alempaan väliin puolet. Nosta seuraava kakkupohja, kostuta ja levitä mansikkaseos. Nosta viimeinen kakkupohja ja kostuta.


3. Leikkaa pahvista kakun kokoinen ympyrä. Leikkaa leivinpaperista samankokoinen ympyrä, jossa reunassa on kaistale, jolla kakkua saa siirreltyä siitä hinaamalla.


4. Mikäli käyttämässäsi kaupan mansikkamarmeladissa on paljon paloja, soseuta se sauvasekottimella ja sivele kakun pintaan tasaiseksi kerrokseksi. Laita pakkaseen jähmettymään kuorrutteen keiton ajaksi.


5. Sulata tumma suklaa mikrossa 30 sekunnin erissä. Laita kuohukerma lämpiämään kattilaan. Kun kuohukerma on kuumaa (ei kiehuvaa!!) ja suklaa sulanut, kaada suklaasula kattilaan ja sekoittele. Lisää nokare voita. Sekoittele, kunnes tasaista massaa. Jäähdyttele, kunnes seos on hieman paksuntunut. Kaada suklaakuorrute kakun pintaan ja levitä lastalla/veitsellä/nuolijalla/raapalla/palettiveitsellä. Anna jähmettyä jääkaapissa.
6. Jäljensin saajan nimen sekä päivämäärän tietokoneelta tulostamieni tekstien avulla Minigrip-pussista leikkaamaani suikaleeseen. Käänsi suikaleen ympäri (teksti pöytää vasten, jolloin teksti peilikuvana) ja spritsasin (pursotin) valkosuklaalla tekstin peilikuvana. Annoin suklaan hetken jähmettyä ja käänsin sen kakkuun, jolloin se onkin taas oikein päin.  Tästä spritsaustyylistä tulee vielä oma postauksensa!




Koska kakut noudettiin rippijuhlia edeltäneenä päivänä, päätin, että viisainta on laittaa marsipaani tai -sokerimassakoristeet rasiaan, josta ne voi juuri ennen tarjoilua laittaa kakun päälle. Kakun suklaakuorrute on kylmänä todella kova, eli tuskin ne sulaisivat, mutta en halua ottaa riskiä.

Peeäs Kävimme äidin ja siskon kanssa Kulmakonditoriassa maistelemassa sikäläistä Sacheria, sillä edellisen kerran mussutin Sacheria Wienin matkalla viime joulukuussa.

Teollinen Sacher


©2012 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Moikka!

Oon jo pitkään lukenut blogiasi, ihan mahtava! Oot todella taitava ja kekseliäs ja tätä on aina kiva tulla lukemaan (paitsi se uutinen pupun poismenosta :/ )

Nyt halusin ekaa kertaa jättää kommentin sacherkakkuun liittyen (josta mulla on muuten omakin postaus, jos kiinnostaa niin http://kakkujajasympatiaa.blogspot.fi/2011/10/sacherkakku.html )

Eli koristeet ei sula suklaan päälle, ne voi huoletta laittaa jo valmiiksi kakun päälle etukäteen. Kuorrutusta tehdessä suklaata ei ole tarvis sulatella erikseen, se kyllä sulaa kun lähes kiehuvaa kermaa kaataa päälle ja sekoittaa. Kerma kannattaa kaataa esim. kolmessa erässä niin sekoitus on paljon helpompaa :)

Hauskaa kesää sinulle!

Krike kirjoitti...

Moi ja kiitos paljon ihanasta kommentistasi!! :-)

Tosi hyvä tietää, että koristeet ei sula. Tosiaan en ollut aiemmin koristeita suklaakakkuun päivää ennen laittanut, niin en tiennyt.

Oon juu joskus keitellyt suklaakuorrutteen ilman erillistä suklaansulatusta, mutta viimeksi kun niin olen yrittänyt, kävi jotain aivan mystistä eikä sitä pystynyt kakun päälle levittämään. :-D Voisi yrittää jälleen uudelleen.

Oikein hauskaa kesää myös sinulle!