22. heinäkuuta 2012

Suklaakakkupohja



Tämä kakkupohja on ihan real-suklaakakkupohja! Ei mitään kaakaojauheita vaan tummaa suklaata. Minä käytin Maraboun tummaa suklaata, mutta mikä vain tumma suklaa käy. Tavallisesta sokerikakkupohjasta tämä eroaa siinä, että muna-sokerivaahdon sijaan tässä vaahdotetaankin voi ja sokeri.

Tällainen rasvakakkupohja voi paistua aika helposti epätasaiseksi ja keskeltä kuperaksi. Voit estää tämän epätasaisen paistumisen kietomalla vuoan ympärille jäisessä vedessä kastetun ja ylimääräisestä vedestä puristetun frotee-pyyhkeen ja kiinnittämällä sen hakaneulalla. Itse poistin pyyhkeen paiston loppuvaiheessa.

Suklaakakkupohja toimii Sacher-kakun pohjana, ja minä katselin Valion sekä HerkkuKirpun kakkusia mallina.


Tarvitset:
200g voita
2 dl talous- tai fariinisokeria
1,5 rkl vaniljasokeria
6 keltuaista
200g tummaa suklaata
6 valkuaista
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa


1. Voitele ja korppujauhota vuoka. Vaahdota voi ja sokerit omassa kulhossa. Lisää 6 keltuaista yksitellen.



2. Sulata tumma suklaa mikrossa 30 sekunnin erissä, kunnes on sulaa. Anna jäähtyä taikinan teon aikana.
3. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi mutta kuohkeaksi massaksi - minä vatkasin ne käsin.
4. Sekoita kuiva-aineet.
5. Lisää voi-sokeri-keltuaisseokseen jäähtynyt suklaasula muutamassa erässä. Lisää kuiva-aineet myös muutamassa erässä ja sekoita sähkövatkaimella. Lisää valkuaiset ja vatkaa kevyesti. Kaada seos halkaisijaltaan 24cm voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175°C noin 40-60 minuuttia. Kun kakkupohja on hieman jäähtynyt, kumoa se. Leikkaa kolmeen osaan.




©2012 • Taikakaulin

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

heippa. Kysyisin että onko ensimmäisen kuvan kakuissa sama määrä taikinaa kuin ohjeessa, vai onko kummassakin kaukussa tuplamäärä?

Krike kirjoitti...

Moikka! En ole ihan varma, ymmärsinkö kysymyksesi oikein, mutta kuvan kakut ovat molemmat 6 kananmunan kakkupohjia, eli yhteensä niissä kahdessa kakussa on 12 kananmunaa. Tuplamäärää taikinaa yhdessä kakussa siis ei ole, vaan yhdessä kakussa on ohjeen mukaiset ainekset. Toivottavasti sait jotain selkoa vastauksestani! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Onko tuo pyyhe ihan välttämätön, kun itse en sitä haluaisi pistää? Pelkään, että kakku menee pilalle ilman sitä!

Krike kirjoitti...

Heippa! Ei ole välttämätön. Kakkupohja saattaa kohota vain hieman epätasaisesti (reunoilta matalampi, keskeltä korkeampi) ilman pyyhettä, mutta ei se pilalle mene! Muistaakseni olen paistellut itse ihan täysin onnistuneita ja tasaisia kakkupohjia ilman tuota pyyhettä. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Okei, kiitos tiedosta! :)