30. elokuuta 2011

Vallaton vuohenjuustopiirakka


Vooooooi pojat, tää on niiin hyvää! Toosi harvoin selatessani ilmaisruokalehtiä löydän mitään, minkä edes silmäilisin loppuun asti. Tämä oli kuitenkin täydellinen poikkeus, ja heti nähtyäni sen kuvan päätin, että tuota teen.

Yhtenä perjantaina koulun jälkeen oli normaalin tapaan melkein kaksi tuntia aikaa ennen kuin bussi kotiin lähti. Kävin Prismassa ihan vain katsomassa, josko vuohenmaitotuorejuustoa löytyisi, ja siellähän se hyllyssä monine makuineen mua odotti. Tämän maustamattoman, "tavallisen", lisäksi oli pähkinällä ja sitten yrteillä maustettua. Présidentin Rondeléen lisäksi myös Chavroux valmistaa ko. tuotetta. Suosittelen todellakin kokeilemaan tätä ihanaa piirakkaa!


Tarvitset:

1 Maailman paras suolainen piirakkapohja -pohjan


täytteeseen:

2 rs (á 125g) vuohenmaitotuorejuustoa
1 prk kermaviiliä
1 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
ainakin 3 tl suolaa
pippuria


koristeluun:

5 tomaattia
basilikan lehtiä


1. Valmista Maailman paras suolainen piirakkapohja ohjeen mukaan.
2. Yhdistä täytteen vuohenmaitotuorejuusto, kermaviili, ruokakerma ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi litkuksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada esipaistetun piirakkapohjan päälle ja jatka paistamista 200 °C noin 30 minuuttia. Kannattaa tarkkailla.


3. Anna piirakan jäähtyä. Leikkaa tomaatti kiekoiksi ja asettele piiraan reunoille. Nypi basilikasta lehtiä ja asettele piirakan päälle.


Vuohenmaitotuorejuustoa - ihanan moussemaista!

©2011 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Brain kirjoitti...

Oiii, vuohenjuusto on aivan parasta! Oli varmaan herkullinen piirakka :)

Krike kirjoitti...

Kieltämättä oli ihan paras suolanen piirakka mitä oon syönyt (: