29. elokuuta 2011

KanelisolmutOlin tässä pari päivää mummelilla ja sielläpä söin pullia oikein olan takaa - harvinaista. Itsetehdyistä pullista tai pullapohjaisista leivonnaisista en oikein välitä, ne ovat seuraavana päivänä sellaista kittiä mitä ei tee mieli syödä. Viimeisimmät äitin tekemät pullat olivat tosi hyviä, samoin mummun pullat.

Nyt tarjoutui oikein kaksinkertainen mahdollisuus harjoitella pullien tekoa, sillä tein "talkoomenetelmällä" pullia meidän nuorisoseuran huutokaupan buffettiin sekä tilauksesta 100 pullaa kylämme eläkeläisten vuositapaamiseen. Testailin kaikkia vippaskonsteja, että pullat vain onnistuisivat, ja kait ne ihan hyvin onnistui. Tämä kanelisolmujen ohje on niitä pullia, mitä isänäitini tapaa tehdä. Näissä ei muuten rasvaa säästellä!


Tarvitset:

1 satsi Peruspullataikinaa

väliin:

voita tai margariinia
sokeria
kanelia

pinnalle:

kananmuna voiteluun
raesokeria


1. Valmista pullataikina ohjeen mukaan.
2. Kaaviloi hyvin kohotetusta taikinasta suorakulmion muotoinen levy. Voitele voilla 1/3 taikinasta alla olevan kuvan mukaan. Ripottele sokeria ja kanelia reilulla kädellä päälle. Taita seuraavaksi tämä samainen 1/3 kaaviloidun taikinan päälle. Voitele, sokeroi ja kaneloi(?) ja taita viimeinen 1/3 taikinaa päälle. Leikkaa levy ohuiksi siivuiksi ja solmi. Tee siis ihan yksinkertainen solmu ja vippaa pellille. Kohota, voitele munalla ja sokeroi raesokerilla. Paista 225 °C noin 20 minuuttia.


©2011 • Taikakaulin

3 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Nam..kanelipullaa ja nuo jätskit myös, ihan varmaan hyväää :)

lintsi kirjoitti...

Nam! Hyvältä näyttää! Siitä onkin aikaa, kun oon itse viimeksi leiponut pullaa, vaikka joskus tuli tehtyä varmaan kerran kuukaudessa.

Krike kirjoitti...

@ Askartelin itte: jep, ihan hyviä oli, kiitoos :D
@ litsi: kiittti, mä leivon kyllä tosi harvoin pullia tai muutenkaan hiivaleivonnaisia, nyt oli ihan ruuhka ku 2 krt viikossa :D