14. elokuuta 2011

Pioni


Pikkuserkun rippikakkuun rupesin hommaileen kukkaa. Sellasina päivinä, kuten mulla 2.8, ei kannata vissiin edes yrittää. Istuin ja tuijotin sitä lilahtavan pinkkiä marsipaani-sokerimassakönttiä jotain pari tuntia. Aluks meinasin tehdä jonkun orvokin näköisen siistin kukan. Mutta äh, kärsivällisyys loppui ja ei muuta kuin kukka myttyyn. Rupesin seilaileen Sallisen marsipaanivihkosta ja sieltä löytyi simppelin oloinen neilikan ohje. Tein vissiin viis neilikkaa mut niistä tuli ihan rumia. Joten myttyyn taas. Sitten parin tunnin päästä kun se massaköntti rupes jo mukavasti kuivuu päältä, päätin, että nyt oikeesti on saatava jotain aikaseksi. Tein Kinuskikissan pioniohjetta mukaillen tollassen pionin. Oli NÄIN lähellä etten mytännyt tuotakin. Lähin kummiskin iltalenkikseni ajamaan meijän yläpihan nurtseja ja sen jälkeen toi näyttikin jo paljon paremmalta.


Tarvitset:

marsipaania ja/tai sokerimassaa
vähän tomusokeria ja työkaluja


1. Kannattaa varaa sellanen jo hieman kuivahtanu marsipaaniköntsä ja muotoilla siitä sellai kukkula, johon itse sykkyrät kiinnitetään.
2. Värjää massa haluamasi väriseksi. Minä käytin osaksi Dr. Oetkerin pinkkiä marsipaania, sokerimassaa sekä Wiltonin Pink -elintarvikeväriä.
3. Muotoile pitkuloita ja kauli ne sitten sokeroidulla alustalla. Leikkaa vaikka taikinaleikkurilla aaltoilevaa kuviota toiseen reunaan. Litistä kuvioitu reuna marsipaanityökalulla littanaksi. Kaulaa vielä ohuemmaksi. Rypistele sykeröitä ja painele kevyesti kohdassa 1. muotoilemaasi massamönttiin. Toista niin monesti, että massamöntti on sykkyröiden peitossa. Anna kuivua ja suihkauta kimallesprayta antamaan eloa ja hehkua.  Voit tehdä myös nuppuja.

4. Tee tumman vihreästä massasta lehdet. Kauli vihreä massa ohueksi ja leikkaa lehdet. Vedä veitsellä lehtiruotuja. Pyörittele samaisesta vihreästä massasta varsi. Pitkula siis, jonka asetat kakun päälle. Muotoile vihreästä, kaulitusta massasta myös nupuille vähän "peittoa".


Peeäs OSALLISTU BLOGINI ARVONTAAN TÄÄLLÄ!


©2011 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Raita kirjoitti...

Todella kaunis :) .

Krike kirjoitti...

Voi kiitti paljon!! :-)