17. elokuuta 2011

Tän piti olla "Vadelman viemää"...


sörk

Tämä kakku meni yhden meijän sukulaisen rippijuhliin. Tässä piti olla vadelmakiille, mut eipäs aamuvarhaisella marjakojusta saanutkaan vielä muita kuin tyhmiä mansikoita, mustikoita tai mustaviinimarjoja. Niin ja kurkkuja ja porkkanoitakin oli, hehe.

Aamulla heräsin kasilta koristeleen. Eli mansikit päälle ja hyytelösokerista kiille. Pursotukset piti tehdä mun ihanalla Städterin 14 mm tähtityllalla, mutta sitten ku päästiin äitin kanssa juhlapaikalle perille, huomasin et tyllat jäi himppadeen. Ja iskä sitten kivasti lähti kiikuttaa tyllia ja pursotuspusseja mulle ja toi tietty Wiltonin keskikokoisen (=pienen) tähtityllan, vähän väärän. Ja siksi että tuo käyttämäni Wiltonin tylla on niin pieni, noi pursotuksetkin on tollaset rumat. Mut ehkä mä nyt opin et tyllat on otettava mukaan. Aina. Ikuisesti.


Tarvitset:

6 kananmunan Nopea kakkupohja + kostutukseen mehua


täytteeseen:

400g vadelmia
tilkka mehua (mulla oli jotain rypälemehua)
vähän sitruunamehua (noin 1/4 tai 1/2 sitruunan mehusta)
sokeria maun mukaan
1/2 satsi Vaniljaista suklaatäytettä


koristeluun:

tuoreita mansikoita......... (VADELMIA)
hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan kiille
6 dl vispikermaa
1/2 prk maitorahkaa
sokeria maun mukaan


1. Valmista Nopea kakkupohja.
2. Kostuta halutessasi mehulla. Sörssää täytteen vadelmat haarukalla lautasella, lisää loraus mehua ja vähän sokeria. Purista sitruunan mehua, niin vadelma pysyy "hyvänä" vielä useita päiviä.
3. Valmista Vaniljainen suklaatäyte ohjeen mukaan ja laita vadelmasurvoksen päälle molempiin kerroksiin. Nosta päällimmäiseksi kakkupohja. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa.4. Irrota irtoreuna veistä apuna käyttäen ja tasoita raapalla, telalla, palettiveitsellä tai millä nyt vaan ikinä keksit kakun reunan, jos suklaa on epätasaisesti.
5. Leikkaa mansikat siivuiksi. Asettele 2 cm päähän ulkoreunasta ensimmäinen kerros mansikkaa vaakatasossa. Lado limittäin aina kerroksittain mansikoita päälle. Kun keskellä on enää pieni kolo, laita siihen kokonainen mansikka. Valmista kiille hyytelösokeripaketin mukaan.
6. Sokeroi ja vaahdota kerma. Lisää loppuvaiheilla maitorahka peliin ja sekoita hyvin. Laita pursotuspussiin ja pursota kunnon tyllalla...


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: