Koska allergikkoja ei saa unohtaa, tein laktoosi-intoleranteille oman tällaisen pienen kakun synttärijuhliini 19.6. Täyte on muuten sama kuin Aurinkoisessa kukkaiskakussa, mutta ilman valkosuklaata ja Mascarponejuustoa. Juhlapäivänä vieraat oli kutsuttu kello 17 alkaen ja kellon raksuttaessa 16:50 aloin vaahdottaa kermaa. Marjakiille- tai sokerimassa-aikeet kakun pintaan saatoin vain heittää roskakoppaan ja tyytyä kakun peittäviin kermapursotuksiin. Oli tarkoitus siis alunperin tehdä kiivikiille tai vaihtoehtoisesti sokerimassapäällinen, muttei aika vain yksinkertaisesti riittänyt. Onneksi ainakin ihan upouusi
Tarvitset:
1 kananmunan Nopea kakkupohja
kostutukseen:
1/2 dl marjamehua
täytteeseen:
1 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl mustikoita
pursotuksiin ja koristeluihin:
2 dl vispikermaa
Marsipaaniruusuja
1. Valmista kakkupohja suorakaiteen muotoiseen, noin 3 dl vetoiseen pieneen vuokaan.
2. Leikkaa kahteen osaan ja kostuta mehulla.
3. Vaahdota täytteen kerma ja mausta vaniljasokerilla. Levitä täyte kakkupohjalle. Ripottele mustikat päälle. Nosta toinen kakkukerros päälle.
4. Vaahdota vispikerma pursotuksia varten. Sokeroi vaahdotuksen ollessa puolillaan. Lappaa kama pursotuspussiin ja pursota. Koristele marsipaaniruusuin tai miten vain haluat.
Edit:
Peeäs Saat kakusta gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta!
©2011 • Taikakaulin
2 kommenttia:
Voi kiitokset :) Kiva kuulla, vaikken itse niin tyytyväinen noihin pikkuleipiin ollutkaan... :D
Ompa ihana kakku tämä! Naaaaaaam, superhyvän näköistä : )
Ja selailin vanhemmatkin postauksesi lävitse, joita en ollut kerinnyt lukemaan kun ollut täältä blogimaailmasta hetken pois, niin katse pysähtyi kuin naulittu tuohon mansikkajäätelöön! Voi, mä oon NIIIIN kauan haaveillut tekeväni itse jäätelöä, mutta empä ole saanut aikaiseksi :( Mutta ehkäpä tuosta sinun jätski-postauksestasi inspiroituneena tänä kesänä vielä saisin aikaiseksi kokeilla, takuulla tosi hyvää! : ))
Kiitos! Kannattaa tosiaan kokeilla tehä jätskiä ite, helppoa ja hyvää. :)
Lähetä kommentti