29. heinäkuuta 2011

Melkein korallihääpäivän kakku

 


 

Äitillä ja iskällä oli heinäkuun lopulla (eilen 28.7.) 32. hääpäivä eli kolmea vaille koralli- tai jadehäät. Totta kai tein kakun, mutta kuten normaalisti - sähläykseltä ei säästytty. Tarkoituksena oli tehdä Mustikka-valkosuklaatäyte, mutta iltamyöhällä oli vain joku huoltsikka Mäntsälässä auki. Eihän siellä ollut valkosuklaata tietenkään. Siinä sekunnin sadasosassa oli keksittävä uusi täytevaihtoehto, ja Pätkis-pussin nappasin mukaan. Kotona pakkasesta kaivoin pari purkkia tän vuoden mansikoita, joista kiilteenkin tein kun ganachea en ehtinyt keitellä. Eikä olis kyllä ollut aineitakaan siihen.. ;)

Aattelin tehdä pätkiskerman. Sulatin pätkiksiä mikrossa ja sitten kävi jotain - ilmeisesti mikro oli liian suurella teholla. Pätkispaloista tuli nimittäin yksi iso ja pehmeä suklaamöllykkä, mutta ei mitään suklaasulaa. No, sellaisen könttimäisen kuuman pätkismöllykän kermavaahtoon sitten heitin, meni ihan hyvin sekaisin ja maku ihan ok. Mutta heh, sehän oli niin kuuma, että kermis suli. Niin lödöä oli pätkiskermavaahto sitten, että laitoin varmuudeksi kaks liivatetta. Mut jee, onnistui! Pursotukset Städterin 14 mm tähtityllalla ilman liitintä.

Tarvitset:

2 kananmunan Nopea kakkupohja + 3 rkl tummaa kaakaojauhetta lisättynä vehnäjauhoihin


täytteeseen:

1,5 dl vispikermaa
1 pss Pätksi Bites -minttusuklaatryffeleitä
3 rkl vettä (sulatetaan liivatteet)
2 liivatelehteä
n. 180g mansikoita


koristeluun:

3,5 dl vispikermaa
sokeriaaaaa maun mukaan
2 tl vaniljasokeria
3-5 kivaa mansikkaa
hyytelösokeria paketin ohjeen mukaan kiilteeseen
nonparelleja (käytin Meiran ja Dr. Oetkerin palluroita)


1. Valmista Nopea kakkupohja.
2. Murskaa täytteen mansikat osittain haarukalla. Nosta kostutetun kakkupohjan päälle mansikoita.
3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Sulata pätkiksiä 10 sekunnin erissä mikrossa, kunnes ovat kuumia ja löysiä, tavallaan siis sulia. Laita vaahtoon ja äkkiä sähkövatkaimella sekasin. Tässä vaiheessa on se ilmiö: litkuksi meni. Kuumenna vesi kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata kuumaan veteen. Kaada täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Lusikoi puolet mansikoiden päälle. Nosta keskimmäinen kakkupohja, kostuta, laita mansikat ja sitten täyte. Nosta päällimäinen kakkupohja päälle ja anna hyytyä vähintään tunnin.


Kello 23:35 ei oikein saa muita kuin salamakuvia :-D


4. Leikkaa mansikat siivuiksi kakun päälle. Tee kiille.
5. Mausta (sokeroi) vispikerma ja vaahdota. Levitä mansikoiden "rajalle" ihan ensin vaahtoa. Pursota ensin reunoille pötkylät ja päälle kiekurat. Ripottele päälle nonparelleja.



Peeäs Herkullisen täytteen saisi vaihtamalla mansikat niin päältä kuin sisältä vadelmaan!


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: