10. heinäkuuta 2011

Sitruunahyydykekakku


Toukokuussa Lehmäkakkua tehdessäni tuli probleema, kun oli tarkoitus tehdä se täysin laktoosittomana. Olin ostanut kaupasta vähälaktoosisen sitruunatuorejuuston, josta oli tarkoitus värkätä mousse. Mutta sitten päätin tehdä sitruunatuorejuustosta jotain ihan muuta ja tehdä lehmäkakun suunitelmien mukaisesti ihan laktoosittomaksi. Hyvä vain, sillä sitruunatuorejuusto (valmistaja: Sunnuntai) oli totaalinen pettymys, samoin kuten Sunnuntain vaniljatuorejuusto. Hyi. Tein siitä sitruunatuorejuustosta tämän hyydykekakun, joka oli kyllä ihan ookoo makuista mutta sitruunamarmeladin takia kitkerää. En suosittele siis kokeilemaan.

Mitoitettu 15 cm pikkukakulle. Kertomalla aineet 2:lla, saat sopivan 22-26 cm kakkuihin.

Tarvitset:
1 satsi Keksimurupohja

3 liivatelehtiä
2 dl vispikermaa
1 prk sitruunatuorejuustoa (á 200g)
1/2 prk lime-sitruunamarmeladia
1/4 dl sokeria
2 sitruunan mehu

koristeluun:

esim. Päivänkakkaroita 
valkosuklaata pritsailuun 


1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja marmeladi sekaan. Lisää maun mukaan sokeria.
3. Kuumenna sitruunan mehut kattilassa ja kun liemi kiehuu, sulata liivatteet. Kaada ohuena nauhana muun täytteen sekaan. Kaada täyte vuokaan, johon olet tehnyt Keksimurupohjan!
4. Sulata valkosuklaa, laita pieneen pussiin, leikkaa kulmaan reikä ja pursota kuviot.


VINKKI 
  • Saat helposti appelsiinihyydykekakun, kun vaihdat tuorejuuston mauksi appelsiinin, marmeladin/hillon mauksi myös appelsiinin ja sitruunamehun tilalle appelsiinimehun.
  • Tämän voi laittaa myös täytekakun täytteeksi. Riittää kahteen väliin 24 cm kakussa.
Peeäs Paljastettakoon, että minulla ei tuossa ollut valkosuklaata, vaan kaupan valkoista sokerikuorrutetta. Sitä en kuitenkaan suosittele, sillä se kirjaimellisesti suli ja vettyi kakun pinnalla.

      ©2011 • Taikakaulin

      Ei kommentteja: