29. joulukuuta 2011

Rommi-rusinatryffelit


Vuosi sitten jouluna tein iskälle joululahjaksi eräänlaisia rommi-rusinakonvehteja. Rommin lisääminen tavalliseen konvehtimassaan oli sikäli ongelmallista, sillä suklaasta tulee sellaista rakeista nestettä esimerkiksi vaikka vettä tai rommia siihen lisätessä. Juurikin 22. joulukuuta katselin telkkarista Jamie Oliverin jouluruokaohjelmaa, jossa niiin ihana brittikokki teki konjakkitryffeleitä. Siitä siis lähti tämä idea. :)

Tarvitset:

125g taloussuklaata
125g maitosuklaata
1/2 dl kuohukermaa
nokare voita (noin 1-1½ rkl)
n. ½ dl rommia
n. 1 dl pilputtuja rusinoita


1. Laita pilputut rusinat lillumaan rommiin.



2. Mittaa kerma ja voi kattilaan. Anna kuumentua ja melkein kiehahtaa.
3. Lisää paloitellut suklaat ja annan niiden sulaa samalla sekoitellen. Kun massa on tasaista, lisää rommi ja rusinat. Kaada laakeaan kulhoon ja anna jäähtyä. Laita jääkaappiin jähmettymään n. 12  tunniksi..



4. Vedä lusikalla tryffelistä palleroita ja kieritä kaakaojauheessa.

3h jähmettynyt
©2011 • Taikakaulin

2 kommenttia:

nami-hiiri kirjoitti...

Minäkin pidän tuosta Oliverista - olen oppinut jopa tanssahtelemaan keittiössäni, kuten hän !

Tein itsekin tryffeleitä 'nesteellä' - ohje kehoitti laittamaan massan matalaan astiaan jäähtymään ja se kyllä onnistui aika hyvin ja siitä oli helppo ottaa kiehkuroita tai pallukoita ja antaa niiden kieriskellä kaakaojauhossa.

Iloista vuoden loppua ja kaunista, onnekasta uutta alkavaa vuotta 2012!

Krike kirjoitti...

:)
Samoin sinnekin, keittiöntäyteistä vuotta 2012!! (: