6. joulukuuta 2011

Manteliset pikkujoulupiparit



Tätä piparireseptiä en ole suinkaan kehitellyt - se vahingossa syntyi. Se syntyi, koska vehnäjauhot loppuivat kesken enkä ruisjauhoilla viitsinyt korvata. Päätin ottaa riskin ja kokeilla mantelijauhoa. Riski tuli siitä, että koostumus olisi niin murea, ettei piparit pysyisi kasassa. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan piparit pysyivät tosi hyvin kasassa.

Maku on paljon miedompi kuin "oikeissa" joulupipareissa, ja siksi näitä kutsunkin pikkujoulupipareiksi - näistä saa jouluisen fiiliksen mutta ei kuitenkaan täysin aattoillan tunnetta.

Tarvitset:

1 satsi Mantelista joulupiparitaikinaa

vehnäjauhoja
koristeluun sokerikuorrutetta


1. Valmista joulupiparitaikina ja anna sen olla jääkaapissa yhden vuorokauden ajan.
2. Kaulaa taikina vehnäjauhotetulla alustalla ja ota paksuhkoja pipareita. Paista n. 200 °C 4-6 minuuttia.
3. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti glögin kanssa.


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: