23. joulukuuta 2011

Marmoroidut minttusydämetIdea näihin lähti halusta yhdistää marmoripintainen konvehti sekä minttu. Kelailin lukiolla joulujuhliemme harjoituksissa kavereille annettavien joululahjakonvehtien makua, kunnes keksin, että Pirkallahan on minttusuklaarakeita. K-kauppojen karkkiosastolta niitä tosiaan löytää.

Marmoroinnista vielä sen verran, että yhdistäessäsi valko- ja tummasuklaan älä marmoroi massaa kokonaan kulhossa sekoittelemalla ja vetelemällä ees taas. Kun alat lusikoida massaa muotteihin, ota lusikalla samanaikaisesti molempia suklaita, niin näin ne marmoroituvat helposti eikä koko massa konvehtiprojektin jälkeen ole täysin yksiväristä suklaiden toisiinsa sekoittumisen takia.


Tarvitset:

100g maitosuklaata
260g (Panda á 130g) valkosuklaata
125g tummasuklaata
Pirkka minttusuklaarakeita (pss 200g)


1. Sulata maito- ja tummasuklaa samassa ja valkosuklaa toisessa kulhossa, vesihauteessa. Voit ensin sulattaa toisen kulhollisen ja sen jälkeen samalla kattilalla toisen kulhollisen (säästää energiaa).
2. Kun suklaat ovat sulaneet, laita ne kylmään vesihauteeseen. Anna jäähtyä, kunnes jo suhteellisen tönkköä.
3. Laita kulho(t) vielä kertaalleen kuuman vesikattilan päälle niin, että suklaa-aines sulaa vielä kerran.
4. Kaada tummempi suklaaseos valkosuklaan sekaan. Ota lusikkaan molempia suklaita ja nosta muotin pohjalle. Tipauta muottiin 1-2 minttusuklaaraetta.


5. Täytä loppu muotti suklaalla em. "marmorointityylillä". Anna jähmettyä jääkaapissa.


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: