5. joulukuuta 2011

Karpalo-kinuskitäyte


Tämänvuotiseen itsenäisyyspäiväkakkuumme päätin tehdä täytteen, jossa yksi lemppari makupareistani - karpalo ja kinuski - näyttelevät pääroolin. Karpalon happamuus ja kinuskin jopa äglöttävä makeus ovat niin ihania yhdessä! Kakku sai päälleen vielä kinuskin, jonka keitin kermasta, sokerista ja siirapista. Sen sijaan tässä täytteessä olen käyttänyt kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia... Vai toffeetako se on - no aivan sama, sika hyvää silti.

Tarvitset:

1 prk (397g) kondensoitua maitoa
3 dl vispikermaa
300g karpaloita
2 liivatelehteä
3 rkl vettä


1. Keitä kondensoidusta maidosta kinuskia/toffeeta vesihauteessa. Laita kiinni oleva purkki kattilaan, jossa on vettä. Keittele noin kaksi tuntia. Voit kaataa kondensoidun maidon myös 5 dl:n metalliseen mittaan ja laittaa mitan kattilaan, jossa vettä. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa voit seurailla sen "kypsymistä" ja ottaa pois haluamallasi hetkellä.
2. Vaahdota kerma. Lisää täysin jäähtynyt kinuski ja sekotia. Laita liivatteet likoamaan kylyyymään veteen. Kuumenna vettä ja mittaa noin 3 rkl pieneen kippoon/mukiin/etc. Sulata liivatteet ja jäähdyttele hieman. Lisää kerma-kinuski -seokseen ja sekoita tasaiseksi.

Oik. liivate juuri lisätty

3. Muussaa karpaloita syvällä lautasella. Kostuta kakkupohja. Levitä ensin puolet karpalomössöstä ja kaada kinuskitäytettä päälle. Nosta kakkupohja ja kostuta. Levitä taas karpalomössöä ja lisää loput kinuskitäytteet. Nosta viimeinen kakkupohja päälle. ÄLÄ KOSTUTA SITÄ!

täytteet
4. Anna jähmettyä vähintään kolme tuntia (3 h)


Vinkki Jos irtoreunavuokasi on kovin matala, tee kouluissa käytettävästä piirtoheitinkalvosta "lisäreunat". Piirtoheitinkalvoa myydään kirjakaupoissa.


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: