20. heinäkuuta 2016

Pekaani-suklaabrownie

Yhteistyössä: Exotic Snacks

Heipsun,

Viime viikonloppuna istuttiin iltaa mun parhaiden ystävien kanssa. Mä ja se toinen pääkokki kokkailtiin pääruoaksi ihan taivaallista risottoa, johon tulossa reseptiä viikonloppuna.

Jälkkäriksi valmistimme tätä pekaani-suklaabrownieta, johon karamellisoimme Exon pekaanipähkinät. Lisäksi laitoimme sekä karamellipähkinöihin että taikinaan ja koristeluun ripaukset suolaa, ja siis oikeesti - pieni määrä suolaa todellakin korostaa makuja! Nam. Karamellisoidut pekaanit meinasivat mennä tosin jo ihan sellaisenaankin parempiin suihin, nannaa! Brownieen nuo karamellisoidut pähkinät toivat ihanaa tuntumaa ja rapeutta toki niiden hentoista makua unohtamatta.

Me paisteltiin brownieta tasan 20 minuuttia ja se oli sopiva, vaikkakin pari minuuttia vähemmänkin olisi riittänyt. Jos sun uuni on tosi tehokas, saattaa 15 minuuttia riittää vallan hyvin. Parempi vähäsen raaka kuin liian kuiva! Brownie kypsyy vielä uunistaoton jälkeen, joten ei haittaa, jos cocktailtikkuun jää taikinaa.

Vielä kun jäähtyneen browniepalan päälle heitti jätskipallon sekä kinuskikastiketta, niin johan oli täyteläinen jälkkäri nokan alla! Mä rouhin kinuskikastikkeiden päälle myllystä pikkusen suolaa. Kyllä, myllystä suolaa. En siis mitään himomäärää, vaan kevyesti pikkusen. Näin saatiin aikaseksi pikaista suolakinuskia, ja siis voi kyllä, olihan se nyt vaan aika hyvää...



Tarvitset
200g Exotic Snacks pekaanipähkinöitä
n. 3/4 dl sokeria
ripaus suolaa

1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
250g tummaa suklaata
250g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
3/4 dl maitoa

tarjoiluun
vaniljajäätelöä
kinuskikastiketta
ripaus suolaa
(pekaanipähkinämuruja)


1. Pähkinöiden karamellisointi: Laita paistinpannulle pekaanipähkinät, sokeri ja ripaus suolaa. Anna sokerin sulaa miedolla lämmöllä. Sekoittele koko ajan. Kun pähkinät ovat sekoittuneet sulaan sokeriin, ota pannu liedeltä ja anna jäähtyä. Murskaa jäähtyneet pähkinät pienemmiksi paloiksi.
2. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja ripaus suolaa keskenään.
3. Sulata puolet suklaasta kuumassa vesihauteessa tai mikrossa. Pilko toinen puoli suklaasta haluamasi kokoiseksi muruksi.
4. Vaahdota huoneenlämpöinen voi sekä sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen mukaan samalla vatkaten. Lisää sitten kuiva-aineet, suklaasula ja -murut sekä maito. Lisää 2/3 karamellisoiduista pekaanipähkinöistä taikinaan ja sekoita. Kaada leivinpaperilla vuorattuun pieneen uunivuokaan, ripottele loput karamellisoidut pähkinät pinnalle ja paista 175°C uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
5. Tarjoile vaniljajäätelön, kinuskikastikkeen, pekaanipähkinämurujen ja suolaripauksen kera.


Yhteistyössä

©2016 • Taikakaulin

Ei kommentteja: