10. huhtikuuta 2016

Pähkinäinen bataattisosekeitto

Yhteistyössä: Exotic Snacks


Mä aina välillä teen ihan jäätävän annoksen jotakin ruokaa, josta sitten suurimman osan heitän pakkaseen. Oikeesti, kuinka ihanaa onkaan pitkän päivän jälkeen nopeasti vaan sulattaa pakkasesta joku ruoka! Mä en kauheesti tykkää kaupan pakasteista - eineksistä ja roska- tai pikaruoista nyt puhumattakaan - joten teen pakasteeni itse, ylläriylläri. Mulla on tälläkin hetkellä pakkasessa pähkinäleipää, sämpylöitä sekä välimerenpastaa, ja nyt lisäksi neljä annosta tätä superhelppoa sosekeittoa.

Mulla pyöri jääkaapissa varmaan useamman viikon pari bataattia, jotka vihdoin päätin tehä sosekeitoksi. Mun ei tehnyt oikeesti yhtään mieli kasvissosekeittoa, mutta kaivatessani jotakin nopeaa ja kevyttä päädyin sitten kuitenkin tekemään tätä. Maustoin oikeen reippaalla kädellä, ja pakko myöntää, että tuli kyllä chilijauheen ansiosta melko tulista! Lisäksi halusin vähän pähkinäistä aromia mukaan, joten heitin sekaan Exotic Snacksin ihania pekaanipähkinöitä. Mikäli haluaa oikein vahvan pähkinänmaun, kannattaa pähkinöitä laittaa tuplamäärä. Pinnalle paahdoin Exotic Snacksin pinjansiemeniä, jotka nyt vaan ovat aina ja kaiken kanssa ihan älyttömän hyviä!

Bon Appétit!


Tarvitset (5-6 annosta)
1,5 L vettä
1 kg bataattia
5 isoa porkkanaa
2 pientä salottisipulia tai 1 iso keltasipuli
2 kasvisliemikuutiota (tai pakkauksen ohjeen mukaisesti 1,5 L vesimäärään)
3 dl / n. 1 pss Exotic Snacks -pekaanipähkinöitä
2 dl ruokakermaa
pippuria myllystä
2 tl chilijauhetta
2 tl paprikajauhetta
2 tl oreganoa
1 tl valkosipulijauhetta
(1 tl suolaa, maun mukaan)

tarjoiluun
raejuustoa
1 pss Exotic Snack -pinjansiemeniä


1. Laita vesi kiehumaan. Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla nätin ruskeiksi.
2. Kuori ja huuhtele bataatit ja porkkanat. Leikkaa pienehköiksi kuutioiksi. Kuori sipulit ja leikkaa muutamaan osaan. Kun vesi kiehuu, lisää sekaan bataatit, porkkanat sekä sipulit. Murenna ja sekoita mukaan kasvisliemikuutiot.
3. Kun vihannekset ovat melkein kypsiä, lisää kattilaan pekaanipähkinät.
4. Kun vihannekset ovat kypsiä, ota kattila liedeltä. Soseuta vihannekset sauvasekottimella ja lisää mukaan ruokakerma. Lisää mausteet. Mikäli kaipailet vielä lisämakua, niin mausta ihmeessä. :)
5. Tarjoile raejuuston ja pinjansiementen kanssa.



Yhteistyössä


©2016 • Taikakaulin

Ei kommentteja: