26. huhtikuuta 2016

Mansikkahyydykekakku pähkinäpohjalla (gluteeniton)

Yhteistyössä: Exotic Snacks

Olipa pitkästä aikaa tosi ihanaa tehdä hyydykekakku! Halusin tehdä jonkin keveämmän kakun -  tiedättekö, sellaisen raikkaan ja rakenteeltaan keveän. Kaloreita tai tuorejuuston rasvaprosentteja mä en siis todellakaan laskenut, vaan mietin lähinnä, mikä ois kevyt johonkin tyyliin suklaahyydykkeeseen tai täytekakkuun verrattuna.

Mua jotenkin kyllästyttää nykyään ihan hirveesti Digestive-keksit kakun pohjassa, kun musta ne vaan on jotenkin tylsiä ja pahvinmakuisia. Niinpä mä usein käytän kaurakeksejä, mutta tällä kertaa mä halusin tuoda keveyttä myös kakun pohjaan. Kirjoittelin jo joskus nelisen vuotta sitten (tämä postaus) kokeilleeni herkullista pähkinäpohjaa hyydykekakulle, ja päätin valmistaa tähän kakkuun pähkinäpohjan Exotic Snacksin ihanista cashew- ja pekaanipähkinöistä. Ja edelleen oon samoilla linjoilla pähkinäpohjasta kuin neljä vuotta sitten: simppeli, erilainen ja ihana! Pohjan maun voimakkuus riippuu aivan täysin käyttämistäsi pähkinöistä. Cashewpähkinät ovat yksistään melko neutraaleja, mutta sen sijaan pekaanipähkinöissä on ihanaa särmää. Kannattaa siis rohkeasti kokeilla erilaisia pähkinöitä, Exotic Snacksilla on vaikka jos mitä eri pähkinöitä myynnissä! Koska valmistin pohjan pähkinöistä, halusin laittaa ehdottomasti myös kakun koristeeksi cashew- ja pekaanipähkinöitä - näin pohja ja koristelu yhdistyivät kivasti. :)

Kakku sai varsin mukavan vastaanoton, ja itse asiassa mun mummu piti tästä ihan hurjasti. Lisäksi kakku sai kiitosta ja peukkuja pähkinäpohjasta sekä aidosta mansikanmausta, joten uskallan väittää tämän olevan ihan passeli kakkunen!

Mun kakku on halkaisijaltaan 15cm eli pieni ja tosi korkea. Käytin reunoissa apuna korkeita reunakalvoja ja lisäksi laitoin irtoreunavuoan pohjalle leivinpaperin helpottamaan valmiin kakun siirtämistä tarjoilulautaselle.


Tarvitset pohjaan (15cm-18cm kakku)
50g Exotic Snacks pekaanipähkinöitä
50g Exotic Snacks cashewpähkinöitä
50g voita

täytteeseen
6 liivatelehteä
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk / 200g maustamatonta tuorejuustoa
300g (pakaste)mansikoita soseutettuna
(0,5-1 dl sokeria, maun mukaan)
0,75 dl mansikkamehua tai vettä

koristeluun
tuoreita mansikoita
Exotic Snacks cashewpähkinöitä
Exotic Snacks pekaanipähkinöitä
tuoreita mintunlehtiä

------------------------------

Tarvitset pohjaan (26-30cm kakku)
100g Exotic Snacks pekaanipähkinöitä
100g Exotic Snacks cashewpähkinöitä
100g voita

täytteeseen
12 liivatelehteä
5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 prk / 400g maustamatonta tuorejuustoa
600g (pakaste)mansikoita soseutettuna
(1-2 dl sokeria, maun mukaan)
1,5 dl mansikkamehua tai vettä

koristeluun
tuoreita mansikoita
Exotic Snacks cashewpähkinöitä
Exotic Snacks pekaanipähkinöitä
tuoreita mintunlehtiä


1. Murskaa pohjaan tulevat pähkinät ja sekoita sulan voin kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja laita kovettumaan jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää mukaan tuorejuusto. Lisää sitten mansikkasose ja makeuta makusi mukaan. Kuumenna mansikkamehu tai vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään mieluiten yön yli mutta ainakin 6h.
3. Koristele siivutuilla tuoreilla mansikoilla, murskatuilla pähkinöillä ja mintunlehdillä.


Yhteistyössä

©2016 • Taikakaulin

Ei kommentteja: