30. joulukuuta 2014

Mätialkupala cocktaillasissa


Aattoillan ja joulupäivän alkupaloiksi tein tällaisia yksinkertaisia mätialkupaloja, joiden reseptin bongasin Maku-lehden sivuilta. Joululimppu sopi alkupalaan oikein hyvin, mutta myös saaristolaisleipä vois toimia aika kivasti esimerkiksi uuden vuoden aaton illallistamismeiningeissä.

Aiemmin mäti ja sen poksunta suussa olivat mun mielestä ihan kamalia. Mätikammoani uhmaten shopattiin äitin kanssa iso rasiallinen kirjolohenmätiä, ja näköjään makuaisti on kummasti muuttunut - olihan se mäti tosi hyvää! Mitään halpaa huviahan tuo mäti ei kyllä ole, nimittäin meidän vajaa 300 grammainen boksi maksoi mansikkaiset kaksitoista euroa ja rapiat. :-D

Maku-lehden versiossa tämä alkupalasetti oli koottu snapsilasiin, mutta mun mielestä ainakin meidän snapsilasit olivat ihan liian pieniä. Niinpä kokosin nämä herkut cocktaillaseihin, jotka ovat sitä paitsi tosi paljon kivemman näköiset kuin snapsilasit.

Tarvitset:
joululimpun paloja
maitoa (limpun kostutukseen)
ranskankermaa
kirjolohenmätiä
ruohosipulia


1. Revi limppu pienehköiksi paloiksi ja laita noin neljä palaa alkupala-astian pohjalle. Kasta pullasuti maitoon ja kostuta limppupalat.
2. Notkista ranskankermaa purkissaan ja lusikoi limppupalojen päälle. Minä laitoin noin 3 tl.
3. Lusikoi juuri ennen tarjoilua vielä mätiä haluamasi verran. Mä laitoin 2 isoa tl.
4. Revi ruohosipulia pätkiksi ja koristele alkupala.

Muista laittaa kattaukseen alkupalahaarukka :-)
©2014 • Taikakaulin

Ei kommentteja: