2. marraskuuta 2012

Kana-caesarsalaatti




Karattuani luvallisesti enkun tunnilta aloitin ah-niin-oikeaan kohtaan tulleen viikonlopun junailemalla. Ei, tällä kertaa ei määränpäänä olleet mummelin sapuskat, vaan Tampere. Ei Tampereesta sen enempää kuin että terveisiä kylpylästä, ja kelatkaa, onnistuin vaihtamaan lähijunan oikeeseen InterCityyn. Ja kelatkaa, minä onnistuin suunnistamaan kera kartan rautatieasemalta kylpylään! Saavutuksia kerrassaan.

Kun oltiin siskosen kanssa Ruokamessuilla, käytiin siskon pyynnöstä Hesessä. Tilasin kana-caesarsalaatin, joka oli mun mielestä kaikessa yksinkertaisuudessan ja muoveissaan jotenkin hirmu hyvää. Se kastike, ne juustolastut, ne krutongit... Se salaatti oli oikeesti sen verran hyvää, että päätin tekeväni sellasta vielä joskus. Ja nyt sen tein jee!

Tarkoitukseni oli käyttää romainesalaattia, jota ei kuitenkaan rautatieasema-kylpylä -akselin ainoassa kaupassa - Valintatalossa - ollut myynnissä. Kanat voi itse marinioda ennen paistamista, mutta minä käytin valmismarinoituja, mausteet kun eivät kotoa matkaan lähteneet. Viisaana otin kotoa kuitenkin mukaan italialaiset juustolastut sekä caesarkastikkeen, ja niin oli kiva että helppo iltaruokanen nenun edessä!


Tarvitset:
n. 500g ohuen ohutta broilerin fileepihviä (hunajamarinoitu, Kariniemi) 
1,5 kerää jäävuorisalaattia
n. 10 helmi- tai kirsikkatomaattia
15 cm pätkä kurkkua kivoina paloina

krutongit:
1-2 paahtoleipäsiivua
tilkka oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
suolaa

muuta:
juustolastuja (Grozette - Italian flakes)
caesarkastiketta (Pirkka Parhaat)



1. Paista broilerin fileepihvit oliiviöljyssä kypsiksi. (Lisää tarvittaessa paistovaiheessa suolaa/muita mausteita sekä halutessasi valkosipulisiivuja pannulle makua tuomaan.) Leikkaa fileepihvit siivuiksi.
2. Revi salaatti kulhoon. Puolita pikkutomaatit ja heitä salaatin sekaan. Lisää myös paloiteltu kurkku.
3. Leikkaa paahtoleivät kuutioiksi. Murskaa valkosipulit veitsen lappealla osalla ja leikkaa siivuiksi. Lorauta pannulle pikkuinen tilkka öljyä sekä lisää valkosipulisiivut. Paahda leipäpalat kullanruskeiksi.
3. Laita juuri ennen tarjoilua salaatin sekaan broilerisiivut ja juustolastut. Caesarkastikkeen ja krutongit voi laittaa pöytään tarjolle, että jokainen saa halutessaan ottaa.


Peeäs Jälkkäriksi tein tositosi pikaisen, yläasteen ekat köksäntunnit mieleentuovan viritelmän eli hedelmärahkan :-D Erona yläasteeseen: mulla ihan real-mango ja muut hedelmät, ei ylisokeroituja säilykepalasia. Tätä rahkaa en erikseen ala postaamaan, mutta 4 dl kuohukermaa vaahdoksi, siihen 2 dl maitorahkaa ja kivasti sokeria. Sekaan leikkelin klementiinejä, kiivejä sekä mangoja.



rautatieasema-kylpylä -lunttilappu

Ja pahoittelut näistä melkein yöllä otetuista pokkarikuvista :D

©2012 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Missäs kylpylässä oli? :D
Hyväääään näköistä salaattia, nam nam!

Krike kirjoitti...

Kiitti! Täällä vanhassa Lapinniemen puuvillakehräämön tehtaassa eli nykyisessä Holiday Club Tampereen kylpylässä :)

eetu kirjoitti...

sulla on aivan mahtava blogi :))

Krike kirjoitti...

Jeee kiiitti, kiva jos tykkäät!! :-)