28. lokakuuta 2012

Kurakakkua + tortilloja + salaattia + lohkoperunoita = tyttöjenilta x2 ❤




En voi ymmärtää, että huomenna on kauan odotettu syysloma jo ohi. Joululomaan asti täytyisi siis jaksaa - se kun on se seuraava loma itsenäisyyspäivän vapaita lukuunottamatta. Onneksi takana on kuitenkin ihanan rento syysloma, jonka alku ja loppu pyhitettiin ystävien kanssa chillailuun.

Ekana tyttöjeniltana kokkailtiin yöpalaksi tortilloja ja tacoja kaikilla mahdollisilla lisukkeilla. Onnistuttiin väärinkäyttämään ne taco-jutut, ja olihan se aika tosi puista rouskuttaa niitä liian vähän "kypsennettyjä" tacolevyjä. Tehtiin ruokaa vissiin aika paljon, kun upotettiin niitä tortilloja ja tacoja itseemme varmaan jotain seitsemättä kertaa joskus aamuviideltä.

Toisena tyttöjeniltana valmistettiin ihan huippuja uunilohkoperunoita kera salaatin, johon tungettiin kaikkea sienistä papujen kautta fetaan. Sillä aikaa, kun 50% salkkariaddikteista kavereista tuijotti telkkua, me loput 50% painuttiin keittiöön leipomaan mutakakkua. Kakun valmistaminen tuntui menneen ihan loistokkaan hyvin, mutta kakun matkatessa uuniin alettiin kelailemaan muun muassa ainemääriä... Kakkuunhan oli siis mennyt kaksinkertainen määrä sokeria, ja näin jälkeenpäin miettien varmaan jotain muutakin hieman virheellinen määrä.

Kakku kohosi uunissa ihan hulluna eikä paistunu sisältä yhtään. Puolen tunnin uunissaolon jälkeen otettiin ja vietiin kakku vuokineen tuonne huikeaan hankeen vähän jäähtymään ja jähmettymään. Ei se siitä jähmettynyt, mutta tiivistyi eli litistyi sellaiseksi parin sentin korkuiseksi. Kaikesta makeudesta ja muustä sähläyksestä huolimatta oli se ihan kelpohyvää.


Kurakakkuun tarvitset:

200g tummaa leivontasuklaata
200g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


1. Sulata voi ja suklaa kattilassa.
2. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sekaan suklaa-voiseos sekä keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Pyöräytä tasaiseksi massaksi ja kaada voideltuun vuokaan. Paista 200°C uunissa noin 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä. (Ohje Fazerin Tumma leivontasuklaa -paketin takaa)

Plus Jos haluat olla kuin me, lisää vielä kuiva-aineiden sekaan 2 dl sokeria...!

Ekan illan taco-tortillapöytä

Ja illan emäntä ;-D

Tokan illan potut

salaatti

Ja kakku ;)

©2012 • Taikakaulin

Ei kommentteja: