9. marraskuuta 2012

Happy Lobster vs. Bistro Maxime @ Silja Serenade


Tiedättekö, miten siistiä on herätä aamulla puoli seiskalta ja aika pian sen jälkeen huomata nousseesi ihan heti sen ainakin mulle liian tutun torkuttamisen sijaan! Vaikka pihalla on pimeetä, ja moni valittelee syysmasistaan, mä oikeestaan vaan nautin tosta pimeestä! Muutenkin mulla on ollu jotenkin erityisen hyvä fiilis muutaman viime viikon ajan, ja tulevasta viikonlopusta on tulossa kans ihana: lasten leivontakurssin ohjaamista sekä jousiorkesterissa soittamista. 

Oon kirjoittanut tätä postausta nyt neljä tuntia, ja viimeiset kaksi tuntia Nenäpäivän lähetystä samalla katsellen. Oikeesti melkeen itken täällä, kun telkussa näytetään niitä pätkiä sieltä uskomattoman surkeista olosuhteista kehitysmaista.. Noi on just niitä syitä, miksi en voi keräyslippaasta kävellä ohi ilman, että tiputan muutaman kolikon taskunpohjalta! Ja ette usko, miten mietin, kehtaanko edes julkaista tätä postausta, jossa vain inisen ja arvostelen ruokaa. Mulla sentään on ruokaa. Ja on itse asiassa aika paljonkin. Päätin kuitenkin julkaista tämän, mutta älkää ottako liian kirjaimellisesti.


Happy Lobster

Seilataan kuitenkin vielä tämän postauksen verran Itämerelle. Ekana iltana valittiin ravintolaksi seiskakannen Happy Lobster, joka on siis merenantimiin keskittyvä ravintola. Alkupalaksi otettiin punajuuri-carpacciot ja savusiikamoussea - ihan täydellisen ihana alkupala! Alkupaloja odotellessa maistoin Vermouth Biancoa, ja ihmetyksekseni se oli ihan hyvää. 


the vermouth!

Pääruoaksi otin grillattuja skamppeja eli jokirapuja sekä chorizo-riisiä, ja toinen pöytään kiikutettu lautanen eli äipän sisälsi paistettua nieriää, Riesling-kastiketta sekä pähkinäöljyssä paahdettua perunaa. Pääruoat olivat ihan tositosi hyviä, mutta savusiikamousse oli kuitenkin kaikkein paras! Happy Lobster oli siis loistovalinta.Bistro Maxime

Tokana iltana päädyttiin kuutoskannella sijainneeseen Bistro Maximeen, jossa olis ollut mahdollisuus syödä myös buffetista. Me päädyttiin kuitenkin ottamaan á la carte -ruoat. Mulla oli tosi monta vaihtoehtoa, jotka olisin voinut ottaa, mutta ei yhtään sellasta "ton mä haluun". Päädyin sitten ottamaan villisorsaa ja villisorsamakkaraa savoijinkaalilla, puolukkakastikkeella ja paahdetulla perunalla. Oli hyvää, mutta ei vie voittoa Happy Lobsterin herkuilta. Sen sijaan vastapäisellä lautasella lillunut boullabaisse oli vain lämmintä, kuumaa kun olisi pitänyt olla. Itse en tiedä, millaista aidon boullabaissen kuuluisi olla, mutta Bistro Maximen versio siitä oli kuulemma vain vähän jotain sinne päin. Eli arvatkaas, saiko tarjoilija asiasta kuulla? No sai.Jälkkäriksi otin vielä kotitekoista jäätelöä, tuoreita hedelmiä ja mantelinekkua. Lautaselle ilmestyi kuitenkin ylimakeaa pakettijätskiä kera oudon nekun ja tylsien hedelmien. Odotin saavani paljon erilaisia hedelmiä, mutta lautasella läjässä oli pari banaanisiivua ja muutama kova eli raaka kiivinpala. Mun täytyy nyt vain todeta, ettei Bistro Maximella ihan nappiin mennyt...


tapasbuffet

Ehkä arvaatte, kumpi voitti - Happy Lobster vai Bistro Maxime...? Aika selkeesti voiton vei hummeriravintola. Pystyn vieläkin maistamaan sen ihanan savusiikamoussen, se oli täydellisyyttä. Niin paljon parempaa kuin karkki, oikeesti.


Mundosta sai aamulla nopsasti aamupalan niin Tukholma-aamuna kuin paluuaamuna Helsingin päässäkin. Se täytetty bagel oli laiva-aamiaiseksi aika hyvää, ja tuo yllä olevassa kuvassa näkyvä tuorepuristettu mehu namia!

©2012 • Taikakaulin

Ei kommentteja: