23. marraskuuta 2012

Minttu-suklaatryffelitMeijän uusi ja ihana keittiö elää selkeesti sortovuosia (mä niin luin hissaa) mun kokkailuista, kun ylimääräinen aika on vaan jotenkin häipännyt eikä sitä leivonnalle ole. Tämän vuoden vika koeviikko on psykologiaa ja terveystietoa vaille valmis, mutta täytyy myöntää tän koeviikon olevan kaikkein rankin lukiossa tähän mennessä. Mulla on viisi koetta takana ja kymmenen tunnin univelat maksettavana, joten tulin nopsaa postaamaan nämä muutaman viikon takaiset leivontakurssin tekeleet - minttu-suklaatryffelit, voila!

Tarvitset:
1 dl kuohukermaa
nokare voita
300g suklaata
2 rkl sokeria (lisää sokeria halutessasi, jos käytyt tummaa suklaata)
n. 1/2 dl Marianne Crush -rouhetta
tomusokeria / kaakaojauhetta / Marianne Crush -rouhetta

1. Kuumenna kerma ja voi kattilassa kiehumispisteeseen asti, mutta älä anna kiehua enempäää.


2. Lisää paloiteltu suklaa kattilaan. Sekoittele seosta, kunnes se on tasaista massaa. Lisää sokeri ja Marianne Crush -rouhe. Kaada massa leivinpaperilla päällystettyyn laakeaan astiaan ja anna jäähtyä.
3. Ota jähmettyneestä suklaamassasta lusikalla nokareita, pyörittele ne palleroiksi ja kieritä tomusokerissa, kaakaojauheessa tai Marianne Crush -rouheessa. Laita konvehtivuokiin.kurssin tarvikkeeet :-D

©2012 • Taikakaulin

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näistä tuli vissiin ihan hyviä? Ei ollut mitään makuanalyysiä. :D

Anonyymi kirjoitti...

kuinka kovia näistä pitäis tulla? tein näitä samanlaisella reseptillä ja jäi ihan löllöiks :(

Krike kirjoitti...

@ Nuori Emäntä: Joo ihan totta, ei oo makuanalyysiä! Syynä on se, että oon suklaalakossa ensi helmikuuhun, joten en näitä voinut maistaa. Tällä samalla ohjeella olen kuitenkin tehnyt aiemmin ja musta olivat hyviä :)

@ Anonyymi: Se tryffelimassa on kattilassa ihan löllä, mutta sen oltua jotain pari tuntia jääkaapissa on se melkein kivi kovaa. Pehmiää sitten käsissä, ja säilytys mieluiten jääkaapissa, niin pysyvät suhteellisen kovina. En osaa kyllä sanoa mikä sulla meni vikaan, mut harmi silti!! :( Oon itse tehnyt kuusi kertaa tällä ohjeella, eikä koskaan ole löllöksi jäänyt...

Kakkumonsteri kirjoitti...

Tryffeleitä kyllä pitää tehdä jouluksi. Marianne crush rouhe passaa niihin tosi hyvin! ;) Nämä ovat varmasti hyviä!

Krike kirjoitti...

Jep, mäkin varmasti tekisin näitä ihan kotiinkin, jos en vaan suklaalakossa olis ;-)