6. kesäkuuta 2012

Mummun raparperipiirakka




Lähdin mummelille tosi iloisissa fiiliksissä ja oon vieläkin vähän ihmeissäni - ja toki todella iloinen. Minä, joka laskin kaikki (no, melkein kaikki) harjoitustehtävät matikan koetta edeltävänä yönä väärin - minä, joka laskin varmaan koko ala-asteeni matematiikkaa arpomalla 7 + 0 = 19 - minä, joka en ollut koskaan saanut matikasta kymppiä, sain matematiikasta ensimmäisen kymppini ikinä!
 
Menin auttamaan mummua siis enemmän kuin iloisena ja mielelläni, ja paistelimme kukkien istuttamisen, terassin pesemisen ja kauppakassien kantamisen jälkeen vähän raparperipiirakkaa. Tätä piirakkaa tehdessä ei tarvitse logaritmin käyttöä kaikessa helppoudessaan taitaa eikä piirakka uunissakaan eksponentiaalisesti kasva. Kuka vain siis pystyy tähän! Mummu antoi piirakan olla uunissa hieman ylipitkään, ja siksi reunat ovat vähän tummat. Piirakka oli silti oikein herkkua!


Tarvitset:

100g margariinia
vajaa 1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täytteeseen:

kerros raparperinpaloja ja n. 3 rkl fariinisokeria
50g margariinia
0,75 (3/4) dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita

tarjoiluun:

vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 


1. Sekoita taikinan ainekset keskenään ja levitä taikina voideltuun piirasvuokaan.
2. Pilko raparperit palasiksi ja levitä vuokaan. Ripottele päälle fariinisokeri (n. 3 rkl).
3. Nypi margariini, sokeri ja kaurahiutaleet ja ripottele raparperien päälle. Paista 200 °C noin 30 minuuttia.


4. Vaahdota vaniljakastike.


 Peeäs Tämä resepti on Me-lehdestä vuodelta 1980, hih :---)


©2012 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nostalgiaohjeet (sisältäen mummojen omat) on parhaita! :D Onnea uudelle, kivalle ulkoasulle ja tietenkin myös matikkakympille!

Krike kirjoitti...

Totta! Ja kiitos, kiitos!!! :-)