12. kesäkuuta 2012

Jogurttileivät ruiksella ja valkosipulilla



God kväll kaikki te ihmiset, jotka todellakin huomasitte tuon järkyttävän sanavirheen. Sana jogurttileivät "rukiilla" kuullostaa vaan jotenkin niin melankoliselta, että laitoin tuon huomattavasti kivemman ja pirteämmän ruiks-epäsanan.

Herättyäni joskus aivan liian myöhään aamupäivällä päätin pyjama päällä hengaillessani tehdä vähän eväitä töihin - kesätöihin. Työnkuvaani kuuluu pukuvaraston siivoamista, vaatteiden lajittelua ja järjestämistä sekä kesäteatterillamme näyttelijöiden pukemista. Siinä tämän kesän Robin Hood -esityksen harjoituksia seuratessa tuli fiilis, että olisi niin kiva olla itse taas mukana. En tiedä ehkä mahtavampaa fiilistä kuin sen, kun näytös on juuri alkamassa, kesäillan aurinko paistaa ihanasti koivujen ja kulissien takaa, esityksen tunnusmusa alkaa soida ja sitten sinä hyppelehdit sinne näyttämölle. Se on vaan niin siistiä!

Jos haluat tietää enemmän Robin Hoodista, niin laita postia blogitaikakaulin [ät] gmail.com !

Tarvitset:

2 dl maustamatonta jogurttia
1/2 dl vettä
1 pss (11g) kuivahiivaa
1/2 rkl sokeria
2 tl suolaa
1 kananmuna
3 rkl oliiviöljyä
2 dl ruiksjauhoja (ruisjauhoja)
n. 3-4 dl vehnäjauhoja

levitteeseen:

1 osa voita
2 osaa maustamatonta jogurttia
valkosipulinkynsiä 


1. Mittaa jogurtti ja vesi kuuman kestävään kulhoon (kattila tai metallikulho vesihauteessa). Kuumenna jogurttivesiseos vähintään 42 °C.
2. Lisää jogurttivesiseokseen sokeri, suola, kananmuna ja pieneen määrään jauhoja sekoitettu kuivahiiva. Sekoita. Lisää oliiviöljy ja ruisjauhot. Alusta. Lisää loput vehnäjauhot, mikäli taikina on löysää, lisää vehnäjauhoja. Voit lisätä myös oliiviöljyä, jos taikina vaikuttaa tönköhköltä/kuivakalta.
3. Painele taikinasta n. 1/2 cm paksuja lättysiä ja asettele uunipellille. Paista 200 °C, kunnes ovat nätin ruskeita eli noin 10-20 minuuttia riippuen uunin paistotehosta.
4. Valmista paiston aikana levite. Lämmitä voita mikronkestävässä kulhossa pehmeäksi, ei sulaksi. Lisää jogurtti ja purista valkosipulinkynnet. Sekoita. Levitä uunituoreiden ja lämpimien leipästen päälle.

Aamulla sängystä suoraan mereen tutuillamme Raumalla :-)

Nyt, oikein kauniita unia!

© 2012Taikakaulin

Ei kommentteja: