25. kesäkuuta 2012

Ihana raparperi-kardemummapiiras


Tekisi niin mieli sanoa, että pyöräiltyäni 50 kilometriä mummulaan voin hyvällä omalla tunnolla vedellä nyt kotosalla vaikka koko lasivuoallisen tätä herkkua. Mutta ei. Mummu syötti sellaiset kaloripöperöt, että mun kuuluisi popsia popspopsporkkanaa seuraava kuukausi tuolla meidän kanihäkissä pitkäkorviemme kaverina. Toisin sanoen pyöräilimme pari päivää sitten kaverini kanssa mun mummulleni Etelä-Hämeeseen, ja perillä odotti ruokapöytä - täydellä varustuksella, tietty. Seuraavana päivänä iskä joutui kuitenkin hakemaan meidät kotiin, kun sadepisarat vaan hakkasivat  ikkunoihin, plää.

Äidin kanssa teimme sitten illemmalla tämän piirakan, ja joskus iltamyöhään oli ihanainen piirakka valmis. Ja koska tosiaan päätin, että mä en nyt tätä mummelin pöperöiden jälkeen voi syödä, vei äiti tämän töihinsä. ♥

Tarvitset:
100g margariinia tai voita
n. 1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täytteeseen:
2 vartta raparperia (toinen ohut, toinen paksu, molemmat pitkiä)
n. 1/2 dl vettä
n. 1 dl fariinisokeria
1-2 tl kardemummaa jauhettuna

muruseokseen:
60g margariinia tai voita
1,5 dl kaurahiutaleita
0,75 (3/4) dl sokeria


1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna, sekoita, ja lisää sitten keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja sekoittele taas. Painele piirasvuokaan.
2. Pilko raparperin varret kattilaan, lisää vesi ja fariinisokeri. Keittele osittain hillomaiseksi massaksi, mutta jätä "raparperisattumia". Mausta kardemummalla. Levitä hieman jäähtynyt raparperimassa piiraspohjan päälle.
3. Nypi muruseoksen rasva, kaurahiutaleet ja sokeri keskenään ja ripottele täytteen päälle. Paista piirakkaa 200 °C noin 20-30 minuuttia, kunnes piiras on nätin ruskea.

Vinkki Tarjoile vaniljajädepalluran kanssa!

se fiilis viimeisen mäen jälkeen  

välipalalla


Tilasin auringon, toivottavati saapuu pian!

©2012 • Taikakaulin

2 kommenttia:

pihlis kirjoitti...

ihan helpostihan me pyöräillään seuraavaks sieltä rovaniemeltä tänne! :D

Krike kirjoitti...

KYLLÄ! Pistetään sun pyörään sellanen lasten pyöräperäkärry tai sellanen niin mä voin mennä ylämäkien ajaks sinne. :-)